Nemzetközi foci

„A leukémia szó számomra a halált jelentette”

Május 19-én jelenik meg Viktorija Mihajlovic, „Sinisa, az apám” című könyve, amelyben a 63-szoros jugoszláv válogatott labdarúgó, Sinisa Mihajlovic betegségéről, a leukémia elleni küzdelemről ír. Ami jó hír: a Bologna edzője nagyszerűen érzi magát, 300 nappal a kezelések megkezdése után nem bírta tovább, és a csapat edzőpályáján egyórás futóedzést tartott magának.

„2019. július 12-e, közvetlenül vacsora után. Amíg élek, nem fogom elfelejteni ezt a dátumot. Anyám telefonja csengett, a vonal túloldalon az apám volt. Istenem, akkor elmagyarázta, hogy újabb és újabb vizsgálatokra ment el, mert furcsán, fáradtan érezte magát, állandóan lázas volt” – írta a legendás szerb labdarúgó lánya, akinek könyvéből több olasz lap is közölt kivonatokat.

A súlyos beteg edző a kórházat is otthagyta, hogy ott lehessen a szezon első meccsén
Csapata viszont csak döntetlent játszott. Az AS Roma hiába vezetett háromszor is, mégsem tudott nyerni.

Viktorija úgy írta le a pillanatot, amikor megtudta a diagnózist, hogy szorongás, félelem és harag kerítette a hatalmába.

Amikor elmondta nekünk, összeomlottam, és a földre rogytam. Az ismételgettem magamnak, hogy ez nem történhet meg velünk. Vele, aki már annyit szenvedett, aki szegényen és a bombázások árnyékában nőtt fel Szerbiában. Csak sírtam, sírtam és összetörtem.

Azt gondolta, a leukémia egyet jelent a halálos ítélettel.

„A szó számomra halált jelentette. Apu azonban erős és szerencsés volt, három kemoterápiát elviselt, találtak neki megfelelő csontvelőt, az átültetés is sikerült, ő pedig sohasem vesztette el a szívét. Most jól van, de tudjuk, mostantól mindig veszélyben lesz” – idézett a könyvből a Corriere della Sera.

A szakember állapota annyit javult, hogy 300 nappal a kezelés megkezdése, és a március 4-e óta tartó karantén után péntek reggel kiment a bolognai edzőpályára és egy órán át futott.

Kiemelt fotó: Instagram/Viktorija Mihajlovic

Olvasói sztorik