Nemzetközi foci

Oroszország szövetségi kapitánya még a magyar cseréktől is tart

Megtartotta a Nemzetek Ligája előtti sajtótájékoztatóját Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az orosz válogatott három meccs után, mondhatni félidőben vezeti a csoportot hét pontjával, vagyis még veretlen. Ezt szeretné megváltoztatni a magyar csapat Moszkvában, amellyel élre is állna a négyesben. Miután Magyarország 1-0-ra legyőzte a török, majd a szerb csapatot is, Csercseszov nagyon óvatosan nyilatkozott a szerdai meccsről.

Minden meccs más, nem szabad a szeptemberi találkozóból kiindulni. Már csak azért sem, mert mindkét csapatban voltak változások

– mondta az orosz kapitány.

Oroszországnak a mieink elleni meccs a csoportgyőzelem, valamint a világranglista-helyezés szempontjából is fontos. Utóbbi nekünk sem mindegy, hiszen a 2022-es, katari világbajnokság selejtezőjének sorsolására a kalapokat ez alapján állítják össze novemberben.

A magyar válogatottról úgy nyilatkozott Csercseszov, hogy vannak veszélyes játékosai, akik akár cserepadról beszállva is megváltoztathatják a játék képét, de egyetlen futballistát sem emelt ki név szerint.

Csercseszov arról is beszélt, hogy nehéz ilyenkor a felkészülés, mert mindössze három napja játszottak egy másik mérkőzést, ráadásul a törökök elleni 1-1-es döntetlent kifejezetten intenzív összecsapásként jellemezte, de hozzátette, hasonlóra számít szerdán is.

Az Oroszország-Magyarország Nemzetek Ligája-találkozó szerda este 20:45-kor kezdődik majd.

Kiemelt kép: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Sputnik via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik