Magyar foci sport

Könyves Norbert: Korábban arra sem mertem gondolni, hogy válogatott lehetek

Kevés boldogabb futballista van Könyves Norbertnél az elmúlt napokban, a 31 éves csatár Szerbiában debütált a magyar válogatottban, ráadásul az ő góljával nyert a csapat 1-0-ra.

Nemzetek Ligája: a debütáló Könyves góljával nyertünk Szerbiában
1961 óta először győzött Belgrádban a magyar labdarúgó-válogatott, amely az oroszok mögött a második helyen áll a Nemzetek Ligája-csoportjában. Folytatás Oroszország ellen.

A különleges mérkőzés után Könyves interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyből kiderült, hogy

  • Illés Zoltánnak, a menedzserének el kell bicikliznie Moszkváig a gólja miatt,
  • 31 évesen is üdítővel ünnepelte a sikert, mert nem iszik alkoholt,
  • és bár nem érzelgős alkat, kicsit azért megkönnyezte a győzelmet.

A mesébe illő bemutatkozásról korábban azonban álmodni sem mert a Zalaegerszeg támadója.

Azt szokták mondani, valamiről álmodni sem mer az ember. Nos, ez ilyen szituáció. Korábban arra sem mertem gondolni, hogy válogatott lehetek, nemhogy kezdő leszek, és mindjárt a debütálásom alkalmával gólt szerzek, ráadásul éppen Szerbia ellen. Idő kell ahhoz, hogy ezt feldolgozzam. Még hétfő reggel is úgy ébredtem, hogy ez valóban velem történik?! Hihetetlen, hogy mindaz, amit beletettem a futballba, így kifizetődött. Ami Belgrádban megesett velem, örök emlék, erről mesélek majd az unokáimnak is

– mondta Könyves.

A nyári átigazolási szezonról Illés azt mondta, fordulópont volt a csatár életében, mert az NB II-ből nagyon kecsegtető ajánlatot kapott a védence, de inkább az élvonalbeli ZTE-t válaztották. Ez bejött, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány korábban elmondta, csak a magyar másodosztályból nem válogat.

A magyar válogatott szerda este nyolc órakor játszik Oroszországgal, győzelem esetén pont aktuális ellenfelünket megelőzve kerülne a csoport első helyére a nemzeti együttes.

Nemzetek Ligája, B liga, 3. csoport állása

1. Oroszország   3  2 1 –  7-4 7 pont
2. Magyarország  3  2 – 1  4-3 6
3. Törökország   3  – 2 1  1-2 2
4. Szerbia       3  – 1 2  1-4 1

Kiemelt kép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!