Magyar foci

Könyves Norbert: Korábban arra sem mertem gondolni, hogy válogatott lehetek

Kevés boldogabb futballista van Könyves Norbertnél az elmúlt napokban, a 31 éves csatár Szerbiában debütált a magyar válogatottban, ráadásul az ő góljával nyert a csapat 1-0-ra.

Nemzetek Ligája: a debütáló Könyves góljával nyertünk Szerbiában
1961 óta először győzött Belgrádban a magyar labdarúgó-válogatott, amely az oroszok mögött a második helyen áll a Nemzetek Ligája-csoportjában. Folytatás Oroszország ellen.

A különleges mérkőzés után Könyves interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyből kiderült, hogy

  • Illés Zoltánnak, a menedzserének el kell bicikliznie Moszkváig a gólja miatt,
  • 31 évesen is üdítővel ünnepelte a sikert, mert nem iszik alkoholt,
  • és bár nem érzelgős alkat, kicsit azért megkönnyezte a győzelmet.

A mesébe illő bemutatkozásról korábban azonban álmodni sem mert a Zalaegerszeg támadója.

Azt szokták mondani, valamiről álmodni sem mer az ember. Nos, ez ilyen szituáció. Korábban arra sem mertem gondolni, hogy válogatott lehetek, nemhogy kezdő leszek, és mindjárt a debütálásom alkalmával gólt szerzek, ráadásul éppen Szerbia ellen. Idő kell ahhoz, hogy ezt feldolgozzam. Még hétfő reggel is úgy ébredtem, hogy ez valóban velem történik?! Hihetetlen, hogy mindaz, amit beletettem a futballba, így kifizetődött. Ami Belgrádban megesett velem, örök emlék, erről mesélek majd az unokáimnak is

– mondta Könyves.

A nyári átigazolási szezonról Illés azt mondta, fordulópont volt a csatár életében, mert az NB II-ből nagyon kecsegtető ajánlatot kapott a védence, de inkább az élvonalbeli ZTE-t válaztották. Ez bejött, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány korábban elmondta, csak a magyar másodosztályból nem válogat.

A magyar válogatott szerda este nyolc órakor játszik Oroszországgal, győzelem esetén pont aktuális ellenfelünket megelőzve kerülne a csoport első helyére a nemzeti együttes.

Nemzetek Ligája, B liga, 3. csoport állása

1. Oroszország   3  2 1 –  7-4 7 pont
2. Magyarország  3  2 – 1  4-3 6
3. Törökország   3  – 2 1  1-2 2
4. Szerbia       3  – 1 2  1-4 1

Kiemelt kép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik