Magyar foci

A helyi sajtó szerint leszállítottuk a földre a szerb futballválogatottat

Szerbia Magyarországnak ajándékozta a győzelmet, A magyarok leszállították a földre a sasokat, Szerbiának vissza kellett térnie a valóság talajára – ilyen és hasonló címekkel számoltak be a vasárnapi Szerbia–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésről a szerbiai lapok és internetes oldalak.

Nemzetek Ligája: a debütáló Könyves góljával nyertünk Szerbiában
1961 óta először győzött Belgrádban a magyar labdarúgó-válogatott, amely az oroszok mögött a második helyen áll a Nemzetek Ligája-csoportjában. Folytatás Oroszország ellen.

Az MTI összeállítása szerint a HotSport.rs sportportál azt írta, a Sasok névvel illetett szerb válogatottól a szurkolók azt várták, hogy miután legyőzte a norvég együttest, kirobbanó formában lesz, és legyőzi a magyarokat is, ám a vasárnapi mérkőzésen a szerb játékosok rosszul teljesítettek, a válogatott gyengébb kiadását láthatták a nézők.

Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány szerint futballistái érzelmileg kiürültek a norvégok elleni siker és az azt követő ünneplés után, és nem tudtak teljes szívvel játszani a magyar válogatott ellen.

Mint mondta, ez nem kifogás, de egy lehetséges magyarázat. Hozzátette, hogy nem teljesen ugyanolyan felállásban játszottak a magyarok, mint a norvégok, de ez sem lehet mentség.

Ugyan a magyar csapat nem lepte meg a szerbeket, erre készültek, de a norvég meccset fontosabbnak tartották. Elismerte, hogy Magyarország ellen nem a legerősebb és legütőképesebb összeállításban léptek pályára.

A Sportski Zurnal című sportújság szerint viszont hiba volt változtatni a csapatösszeállításon, és ez meglátszott a végeredményen. A lap úgy véli, az első félidőben esett magyar gól voltaképpen ajándék volt, hiszen a szerb játékosok hibája miatt tudott Könyves Norbert helyzetbe kerülni. A szerbek pedig ezután már nem tudták összeszedni magukat.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap sportrovata szerint zárt és ötlettelen volt a szerbek játéka, a magyaroknak nem is volt sok dolguk a házigazdák ellen.

Kiemelt fotó: Botka Endre és Nemanja Radonjic fejpárbaja (MTI/AP/Darko Vojinovic)

Olvasói sztorik