Nemzetközi foci sport

Az UEFA a szurkolóknak akar reményt adni, ezért lehetnek nézők a Szuperkupa-döntőn

A szezon végéig megmarad a csapatok lehetősége, hogy ötöt cseréljenek a mérkőzéseken, ismertette az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának döntését Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A döntés az UEFA égisze alatt zajló nemzetközi kupa- és válogatott sorozatokra éppúgy vonatkozik, mint a nemzeti bajnokságokra, az egyes szövetségek a saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy élnek-e a lehetőséggel, vagy marad a korábban megszokott három csere.

Ceferint a sajtótájékoztatón megkérdezték a budapesti Szuperkupa-döntőről is, amely az ő szavaival élve egy bevezető projekt lesz, hiszen a koronavírus-járvány megjelenése óta először lehetnek nézők a stadionban, jelen esetben a Puskás Arénában.

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók
A Bajnokok Ligája és az Európa Liga jövője is attól függ, lesz-e következménye az európai szuperkupának.

Korábban többen, így a bajor tartományi miniszterelnök, Markus Söder, valamint a döntőben a BL-győztes jogán szereplő Bayern München edzője, Hansi Flick is aggályait fejezte ki a mérkőzéssel kapcsolatban.

Ceferin azt mondta, nem szeretne semmilyen politikai vitába belefolyni, számunkra az a lényeg, hogy visszaadják reményt, hogy a futballban is visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Az UEFA elnöke úgy tudja, 16 ezer néző lesz a 67 ezres stadionban, és hozzátette, sok más országgal ellentétben Magyarországon korlátozás nélkül járhatnak a nézők a mérkőzésekre, így furán vette volna ki magát, ha ezek után egy budapesti találkozót zárt kapuk mögött rendeznek.

Ceferin megjegyezte, nem a bevétel miatt tartják meg a mérkőzést, számukra a játékosok és a szurkolók a fontosak, miattuk született ez a döntés. Arról viszont még nem döntöttek, hogy a Szuperkupa-döntő után a jövőben esedékes kupa- és válogatott meccseken lehetnek-e nézők a stadionokban.

Kiemelt kép: Harold Cunningham / UEFA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!