Nemzetközi foci

Az UEFA a szurkolóknak akar reményt adni, ezért lehetnek nézők a Szuperkupa-döntőn

A szezon végéig megmarad a csapatok lehetősége, hogy ötöt cseréljenek a mérkőzéseken, ismertette az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának döntését Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A döntés az UEFA égisze alatt zajló nemzetközi kupa- és válogatott sorozatokra éppúgy vonatkozik, mint a nemzeti bajnokságokra, az egyes szövetségek a saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy élnek-e a lehetőséggel, vagy marad a korábban megszokott három csere.

Ceferint a sajtótájékoztatón megkérdezték a budapesti Szuperkupa-döntőről is, amely az ő szavaival élve egy bevezető projekt lesz, hiszen a koronavírus-járvány megjelenése óta először lehetnek nézők a stadionban, jelen esetben a Puskás Arénában.

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók
A Bajnokok Ligája és az Európa Liga jövője is attól függ, lesz-e következménye az európai szuperkupának.

Korábban többen, így a bajor tartományi miniszterelnök, Markus Söder, valamint a döntőben a BL-győztes jogán szereplő Bayern München edzője, Hansi Flick is aggályait fejezte ki a mérkőzéssel kapcsolatban.

Ceferin azt mondta, nem szeretne semmilyen politikai vitába belefolyni, számunkra az a lényeg, hogy visszaadják reményt, hogy a futballban is visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Az UEFA elnöke úgy tudja, 16 ezer néző lesz a 67 ezres stadionban, és hozzátette, sok más országgal ellentétben Magyarországon korlátozás nélkül járhatnak a nézők a mérkőzésekre, így furán vette volna ki magát, ha ezek után egy budapesti találkozót zárt kapuk mögött rendeznek.

Ceferin megjegyezte, nem a bevétel miatt tartják meg a mérkőzést, számukra a játékosok és a szurkolók a fontosak, miattuk született ez a döntés. Arról viszont még nem döntöttek, hogy a Szuperkupa-döntő után a jövőben esedékes kupa- és válogatott meccseken lehetnek-e nézők a stadionokban.

Kiemelt kép: Harold Cunningham / UEFA / AFP

Olvasói sztorik