Nemzetközi foci sport

Az MLSZ állítja, a Puskás Aréna Európa egyik legbiztonságosabb pontja lesz

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában.

A szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés csütörtöki Szuperkupa-döntő időpontjában a Puskás Aréna…

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2020. szeptember 23., szerda

Az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki Bayern München–Sevilla találkozó körül nagy a bizonytalanság, mivel a németek járványügyi szempontból rizikós területnek minősítették Magyarországot. Markus Söder bajor miniszterelnök arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre és beszámolók szerint hatott is a kérés, mert tömegesen mondják le a budapesti utat a németek közül. A szurkolók távolmaradása mellett két televíziós társaság is lemondta, hogy a helyszínről is tudósítson.

Egyre több Bayern-drukker mondja le a magyarországi utazást
A magyar szurkolói klub viszont 40-50 fővel képviselteti magát a Szuperkupa-döntőn.

A két csapat fejenként háromezer jegyet kapott, de a Sevilla már előre jelezte, 2500 belépőt visszamondott. A két klub mellett itthon sem nyugodtak az emberek, Horváth Csaba, Zugló polgármestere emberkísérletnek nevezte, hogy az UEFA az Európai Szuperkupával próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók.

Zugló polgármestere az európai szuperkupáról: Ez nem focimeccs, hanem emberkísérlet
Horváth Csaba azt kéri Orbán Viktortól, vessen véget az őrületnek és tiltsa ki a nézőket.

A sok kritika után szerdán közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyben mindenkit biztosított arról, biztonságos lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés.

A Bayern München-Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót

– olvasható az MLSZ állásfoglalása.

Az MLSZ kiemelte, a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal

– szögezte le a magyar szövetség.

Az MLSZ egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét, a szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is, mert a több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!