Nemzetközi foci

Az MLSZ állítja, a Puskás Aréna Európa egyik legbiztonságosabb pontja lesz

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában.

A szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés csütörtöki Szuperkupa-döntő időpontjában a Puskás Aréna…

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2020. szeptember 23., szerda

Az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki Bayern München–Sevilla találkozó körül nagy a bizonytalanság, mivel a németek járványügyi szempontból rizikós területnek minősítették Magyarországot. Markus Söder bajor miniszterelnök arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre és beszámolók szerint hatott is a kérés, mert tömegesen mondják le a budapesti utat a németek közül. A szurkolók távolmaradása mellett két televíziós társaság is lemondta, hogy a helyszínről is tudósítson.

Egyre több Bayern-drukker mondja le a magyarországi utazást
A magyar szurkolói klub viszont 40-50 fővel képviselteti magát a Szuperkupa-döntőn.

A két csapat fejenként háromezer jegyet kapott, de a Sevilla már előre jelezte, 2500 belépőt visszamondott. A két klub mellett itthon sem nyugodtak az emberek, Horváth Csaba, Zugló polgármestere emberkísérletnek nevezte, hogy az UEFA az Európai Szuperkupával próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók.

Zugló polgármestere az európai szuperkupáról: Ez nem focimeccs, hanem emberkísérlet
Horváth Csaba azt kéri Orbán Viktortól, vessen véget az őrületnek és tiltsa ki a nézőket.

A sok kritika után szerdán közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyben mindenkit biztosított arról, biztonságos lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés.

A Bayern München-Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót

– olvasható az MLSZ állásfoglalása.

Az MLSZ kiemelte, a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal

– szögezte le a magyar szövetség.

Az MLSZ egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét, a szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is, mert a több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik