Nemzetközi foci sport

Két televíziós társaság sem küld munkatársakat a Puskás Arénába

A Sky és a DAZN nem küld munkatársakat Budapestre, az európai szuperkupára, írja a német Kicker.

A napilap szerint mindkét televíziós társaság sugározza és streameli majd a találkozót, de nem küld a helyszínre egyetlen újságírót sem. Ennek egyetlen oka, hogy Németországban járványügyi szempontból rizikós területnek minősítették Magyarországot.

A Sky figyelembe vette Budapest helyzetét és az előzetes tervekkel ellentétben nem küld munkatársat a helyszínre. Az alkalmazottaink biztonsága és egészségének érdekében Wolff Fuss és Sebastian Hellmann is a stúdióból elemzi majd a látottakat

– idézi a német napilap a Sky szóvivőjét.

A DAZN szintén bejelentette, hogy lemondja a személyes részvételt, rövid közleményük szerint szintén a koronavírus-helyzere való tekintettel. Korábban Markus Söder bajor miniszterelnök arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre.

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók
A Bajnokok Ligája és az Európa Liga jövője is attól függ, lesz-e következménye az európai szuperkupának.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA. A klubok korábbi bejelentései szerint azonban a Sevillától 500, a Bayerntől 2100 drukker érkezik a magyar fővárosba.

Kiemelt kép: Ross Kinnaird/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!