Nemzetközi foci

Két televíziós társaság sem küld munkatársakat a Puskás Arénába

A Sky és a DAZN nem küld munkatársakat Budapestre, az európai szuperkupára, írja a német Kicker.

A napilap szerint mindkét televíziós társaság sugározza és streameli majd a találkozót, de nem küld a helyszínre egyetlen újságírót sem. Ennek egyetlen oka, hogy Németországban járványügyi szempontból rizikós területnek minősítették Magyarországot.

A Sky figyelembe vette Budapest helyzetét és az előzetes tervekkel ellentétben nem küld munkatársat a helyszínre. Az alkalmazottaink biztonsága és egészségének érdekében Wolff Fuss és Sebastian Hellmann is a stúdióból elemzi majd a látottakat

– idézi a német napilap a Sky szóvivőjét.

A DAZN szintén bejelentette, hogy lemondja a személyes részvételt, rövid közleményük szerint szintén a koronavírus-helyzere való tekintettel. Korábban Markus Söder bajor miniszterelnök arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre.

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók
A Bajnokok Ligája és az Európa Liga jövője is attól függ, lesz-e következménye az európai szuperkupának.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA. A klubok korábbi bejelentései szerint azonban a Sevillától 500, a Bayerntől 2100 drukker érkezik a magyar fővárosba.

Kiemelt kép: Ross Kinnaird/Getty Images

Olvasói sztorik