Nemzetközi foci sport

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók

A Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira, írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) kedden erősítette meg, hogy a budapesti esemény egy próba, amely később meghatározza a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket a jövőben. Egyelőre a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában sem lehetnek jelen nézők, de a zárt kapus intézkedéseket még megváltoztathatja az UEFA.

Másképp megfogalmazva, ha a Puskás Arénába beengedett húszezer néző beengedéséből nem lesz baj, akkor eltörölheti az európai szövetség a zárt kapus mérkőzésrendezéseket.

Ez ellen tiltakozott egyébként Zugló polgármestere, Horváth Csaba, mivel véleménye szerint ez emberkísérletnek tekinthető.

Zugló polgármestere az európai szuperkupáról: Ez nem focimeccs, hanem emberkísérlet
Horváth Csaba azt kéri Orbán Viktortól, vessen véget az őrületnek és tiltsa ki a nézőket.

Csütörtök este a Puskás Arénában a BL-győztes Bayern München játszik az El-győztes Sevillával, és a létesítmény a teljes befogadóképességének 30 százalékáig lehet közönség, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, de a Sevilla 2500 jegyet visszamondott. A Bayern drukkerei közül 800-an nem jönnek a magyar fővárosba, de a bajorokat így is várhatóan 2100 szurkoló kíséri majd el a meccsre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!