Nemzetközi foci

Az UEFA Budapesten próbálja ki, megfertőzik-e egymást a szurkolók

A Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira, írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) kedden erősítette meg, hogy a budapesti esemény egy próba, amely később meghatározza a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket a jövőben. Egyelőre a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában sem lehetnek jelen nézők, de a zárt kapus intézkedéseket még megváltoztathatja az UEFA.

Másképp megfogalmazva, ha a Puskás Arénába beengedett húszezer néző beengedéséből nem lesz baj, akkor eltörölheti az európai szövetség a zárt kapus mérkőzésrendezéseket.

Ez ellen tiltakozott egyébként Zugló polgármestere, Horváth Csaba, mivel véleménye szerint ez emberkísérletnek tekinthető.

Zugló polgármestere az európai szuperkupáról: Ez nem focimeccs, hanem emberkísérlet
Horváth Csaba azt kéri Orbán Viktortól, vessen véget az őrületnek és tiltsa ki a nézőket.

Csütörtök este a Puskás Arénában a BL-győztes Bayern München játszik az El-győztes Sevillával, és a létesítmény a teljes befogadóképességének 30 százalékáig lehet közönség, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, de a Sevilla 2500 jegyet visszamondott. A Bayern drukkerei közül 800-an nem jönnek a magyar fővárosba, de a bajorokat így is várhatóan 2100 szurkoló kíséri majd el a meccsre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik