Nemzetközi foci sport

Egyre több Bayern-drukker mondja le a magyarországi utazást

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa Ligát megnyerő Sevilla is 3000-3000 jegyet kapott eredetileg a budapesti Szuperkupa-döntőre, de ahogy közeledik a meccs napja, úgy hallani egyre több lemondásról. A legutóbbi adatok szerint a spanyol csapatot nagyjából ötszázan kísérik el, míg a Bayernt ennél valamivel többen, körülbelül 1300-an.

Az 5755 tagjával a legnagyobb németországi Bayern szurkolói klubnak számító FC Bayern München Fanclub Nabburg/Oberpfalz lemondta az utat, a társaság elnöke, Bernd Hofmann a Szabadeuropa.hu-nak azt nyilatkozta, nem helyesli, hogy a Szuperkupa-döntőt Budapesten és nézők előtt rendezik meg.

Egy másik szurkolói klub, a Club Nr. 12 viszont a járványhelyzet és a limitált nézőszám (20 ezer néző foglalhat helyet a Puskás Arénában) miatt úgy döntött, el sem kezd szervezkedni.

A szervezet sajtósa, Alexander Fischer azt nyilatkozta, szerinte a szurkolókat leginkább a bajor tartományi miniszterelnök, Markus Söder bejelentése tántorította el az utazástól, miután kiderült, hogy a meccsről hazatérő szurkolóknak koronavírusteszten kell átesniük vagy két hétre karanténba kell vonulniuk.

Fischer azt is mondta, nem értik, hogy a magyarországi koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos emelkedése miért nem késztette arra az UEFA vezetőit, hogy elhalasszák a mérkőzést. Amíg a németországi drukkerek közül sokan lemondták a túrát, addig a hazai Bayern szurkolói klub tagjai közül 40-50 rajongó is kilátogat a találkozóra, bár az örömüket beárnyékolja, hogy a körülmények nem ideálisak, árulta el Ladányi Zsolt, a klub elnöke.

Kiemelt kép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!