Nemzetközi foci

Egyre több Bayern-drukker mondja le a magyarországi utazást

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa Ligát megnyerő Sevilla is 3000-3000 jegyet kapott eredetileg a budapesti Szuperkupa-döntőre, de ahogy közeledik a meccs napja, úgy hallani egyre több lemondásról. A legutóbbi adatok szerint a spanyol csapatot nagyjából ötszázan kísérik el, míg a Bayernt ennél valamivel többen, körülbelül 1300-an.

Az 5755 tagjával a legnagyobb németországi Bayern szurkolói klubnak számító FC Bayern München Fanclub Nabburg/Oberpfalz lemondta az utat, a társaság elnöke, Bernd Hofmann a Szabadeuropa.hu-nak azt nyilatkozta, nem helyesli, hogy a Szuperkupa-döntőt Budapesten és nézők előtt rendezik meg.

Egy másik szurkolói klub, a Club Nr. 12 viszont a járványhelyzet és a limitált nézőszám (20 ezer néző foglalhat helyet a Puskás Arénában) miatt úgy döntött, el sem kezd szervezkedni.

A szervezet sajtósa, Alexander Fischer azt nyilatkozta, szerinte a szurkolókat leginkább a bajor tartományi miniszterelnök, Markus Söder bejelentése tántorította el az utazástól, miután kiderült, hogy a meccsről hazatérő szurkolóknak koronavírusteszten kell átesniük vagy két hétre karanténba kell vonulniuk.

Fischer azt is mondta, nem értik, hogy a magyarországi koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos emelkedése miért nem késztette arra az UEFA vezetőit, hogy elhalasszák a mérkőzést. Amíg a németországi drukkerek közül sokan lemondták a túrát, addig a hazai Bayern szurkolói klub tagjai közül 40-50 rajongó is kilátogat a találkozóra, bár az örömüket beárnyékolja, hogy a körülmények nem ideálisak, árulta el Ladányi Zsolt, a klub elnöke.

Kiemelt kép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik