Nemzetközi foci sport

A francia szupertehetség kikosarazta a Real Madridot

Eduardo Camavinga, a Rennes 17 éves tehetsége nyáron nemet mondott a Real Madrid megkeresésére is, írja a katalán Sport.

A mindössze 17 éves középpályás a franciák nagy reménysége, az elmúlt szezonban robbant be a Rennes csapatába. Teljesítménye annyira kimagaslótt a Ligue 1 mezőnyében is, hogy 1914 után az első futballista lett, akit ilyen fiatalon a felnőtt válogatottban is pályára küldtek.

Több mint száz éve nem volt példa hasonlóra a francia válogatottnál
Eduardo Camavinga már azzal bekerült a lapokba, hogy pályára lépett.

Nem csoda hát, hogy több európai topklub is kinézte magának, Camavinga pedig egy interjúban saját maga árulta el, hogy semmiképp nem akart eligazolni 2020 nyarán másik csapatba.

A családommal együtt döntöttünk úgy, hogy a Rennes játékosa maradok, ma is boldog vagyok, hogy itt lehetek. Mindig hálásnak kell lenni, ha egy nagycsapat megkeres, de nem veszítettem el a fejem a Real Madrid megkeresésétől

– idézi a Sport a Rennes játékosát.

A napilap szerint a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane folyamatosan nyomonköveti a futballista fejlődését és szeretné előbb-utóbb szerződtetni a középpályást. A jelek szerint erre legalább 2021-ig várnia kell.

Kiemelt kép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!