Nemzetközi foci

Mbappé bombát robbantott a PSG-nél

A Times nevű angol lap azt írja, a világbajnok Kylian Mbappé jelezte a Paris Saint-Germain vezetésének, hogy jövő nyáron elhagyja a klubot.

Hiába keres a BL-döntős párizsiaknál évi 20 millió eurót, a 21 éves csatár személyes ambíciói miatt nézne másik klub után. Mbappé korábban udvarolt már egy sort a Liverpoolnak, dicsérve a két év alatt BL-t és angol bajnokságot nyerő angol klub játékstílusát, és nagy rajongója Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid edzőjének.

A Marca című spanyol lap hétfőn már olyan címlappal jelent meg, amelyen Mbappé képe mellett az a felirat szerepel, hogy itt várunk rád.

Az információ persze nem újdonság, hiszen a Real nagyjából azóta érdeklődik Mbappé iránt, hogy még a Monaco színeiben berobbant a 2016-2017-es idényben. Egy másik spanyol lap, az As összeszedte, Zidane mellett még miért lehet vonzó Mbappénak a Real:

  • a PSG-vel nem tudta megnyerni a BL-t, a Real viszont 13 győzelmével a sorozat legeredményesebb klubjának számít,
  • egy BL-győzelemmel sokkal jobb esélye lenne megszerezni a legfontosabb egyéni díjat, az Aranylabdát,
  • és ismerős arcokkal lenne körülvéve, hiszen honfitársai közül Karim Benzema, Raphael Varane és Ferland Mendy is a Real légiósa.

Mbappé az első párizsi évét még kölcsönben töltötte, majd a másodikban 180 millió euróért lett a klub játékosa, de hiába a 400 milliós Mbappé-Neymar tengely, a PSG-nek idén sem jött össze a BL-győzelem, hiszen a lisszaboni döntőt 1-0-ra elvesztette a Bayernnel szemben.

A támadónak 2022 nyarán jár le a szerződése mostani csapatánál, amely a koronavírus miatt a bajnokság első két fordulójában nélkülözte őt – ki is kapott mindkétszer.

Neymart kiállították egy tasli miatt de sajnálja, hogy nem csapta le az ellenfelet
Egy gólt és öt kiállítást hozott a PSG-Marseille háború.

Kiemelt kép: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Olvasói sztorik