Nemzetközi foci

Neymart kiállították egy tasli miatt de sajnálja, hogy nem csapta le az ellenfelet

Az 1984-1985-ös idény óta először vesztette el első két bajnokiját a Paris Saint-Germain, amely otthon kapott ki 1-0-ra az Olympique Marseille-től.

Az első fordulóban az újonc Lens ellen vereséget szenvedő csapatba a korábban pozitív koronavírustesztet produkáló Ángel Di María és Neymar is visszatért, a kapuban pedig a nagyot hibázó Marcin Bulka helyett Sergio Rico állt.

A rangadó egyetlen gólját Florian Thauvin szerezte a 31. percben, aki Dimitri Payet szabadrúgása után teljesen egyedül érkezett a párizsiak kapujánál, és nem is hibázott közelről.

A vendégek francia válogatott kapusa, Steve Mandanda számos nagy védést mutatott be, és a Marseille 2011 óta először tudott nyerni a PSG ellen.

Az 5000 néző előtt játszott bajnoki nagyon parázs hangulatban zajlott, ami a két csapat közös múltját tekintve nem csoda, viszont a bíró által felmutatott 17 lap rekordnak számít a Ligue 1-ben a 2000-es években.

Az indulatok a hosszabbításban szabadultak el leginkább, először Leandro Paredes és Dario Benedetto kezdte el lökdösni egymást, majd Layvin Kurzawa és Jordan Amavi esett egymásnak, a marseille-i játékos bele is rúgott a PSG védőjébe. Utóbbi két focista egyből piros lapot kapott, Paredes és Benedetto pedig második sárgával vonulhatott le a pályáról.

Az ötödik kiállított Neymar lett, miután a videózás során kiderült, hogy lekevert egy taslit Álvaro Gonzáleznek.

Neymar még a meccs után is forrt a dühtől, és Twitter-oldalán azt írta, az egyetlen dolog, amit megbánt, hogy „nem vágtam pofán azt a seggfejt”.

A brazil sztár szerint a Marseille védője rasszista mondatokkal szidalmazta, azért ütötte meg, és azt várja, hogy a videofelvételek után kiderüljön az igaza. Álvaro González erre azt válaszolta, hogy nem volt rasszista, és Neymarnak meg kellene tanulnia veszíteni. Persze Neymar ezt sem hagyta szó nélkül, és úgy reagált, nem tiszteli Gonzálezt, aki legyen férfi, és vállalja a tettét.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Olvasói sztorik