Nemzetközi foci

Nem elég a koronavírus, még a kapusa is kitolt a PSG-vel

A koronavírus alaposan bekavart a BL-döntős Paris Saint-Germainnél, amely a másodosztályból feljutó Lens elleni bajnokin sosem látott kezdővel állt fel. A koronavírus miatt hét játékos hiányzott, köztük Kylian Mbappé és Neymar, így a támadósort a spanyol Pablo Sarabia mellett a 18 éves marokkói Kays Ruiz-Atil, valamint a vele egyidős Arnaud Muinga alkotta. Ruiz-Atil első, Muinga második bajnokiját játszotta a PSG felnőttcsapatában.

Azok közül, akik a Bayern München elleni BL-döntőn a kezdőben voltak, négyen léptek most pályára a PSG-ben: Juan Bernat, Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer és Ander Herrera.

A meccset egy kapitális hiba döntött el, a szintén koronavírusos Keylor Navast helyettesítő 20 éves Marcin Bulka eladta a labdát a 16-oson belül, ezt pedig Ignatius Ganogo megbüntette.

Mindent elmond a PSG teljesítményéről, hogy a csapatnak mindössze egy kaput eltaláló lövése volt. A győztes gólt szerző Ganogónak egyébként nagyon megy a PSG ellen, ez volt a harmadik találata a párizsiak kárára, így megvan a kameruni csatár kedvenc ellenfele. A meccset nézők előtt játszották, de limitálták a szurkolók számát, így ötezren lehettek a Lens stadionjában.

Kiemelt kép: Denis Charlet / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik