Nemzetközi foci

Ronaldo a bulizásról: Testőröket állítottak rám, de őket is kicseleztem, mint a védőket

Ronaldo, Ronaldinho, Adriano. Három varázslatos képességű brazil labdazsonglőr, akiknek a vérükben volt a gólszerzés, de a pályán kívül is összekötötte őket valami: egyetlen alkalommal sem mondtak nemet, ha lehetett bulizni egy jót.

A kétszeres világbajnok Ronaldo jelenleg a spanyol élvonalbeli klub, a Valladolid többségi tulajdonosa, április óta ő rendelkezik a részvények 82 százalékával.

A brazil klasszis a napokban a korábbi kiváló csatár, az 1986-ban az argentin válogatottal vb-címet szerző Jorge Valdano vendége volt egy tv-műsorban, ahol a bulik is szóba kerültek.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a saját testőreit állította rám, hogy ne tudjak elmenni bulizni, de ahogy védőket, úgy általában őket is kicseleztem. Olyan is volt, hogy valamelyik testőr jött velem, ő is becsatlakozott a buliba.

Sok legenda kering a bulijaimról, tényleg volt olyan időszak, amikor nagyon sokszor eljártam, de azért nem ez volt a jellemző, mert arra mindig figyeltem, hogy megfelelő fizikai állapotban legyek. A meccsek után szerettem lelazulni, főleg a győztes találkozók után, és éppen ez volt a probléma, hogy szinte mindig nyertünk” – nyilatkozta Ronaldo, aki 2002 és 2007 között szerepelt a Realban, amellyel bajnokságot, Világkupát és spanyol Szuperkupát nyert.

Ronaldo az is elmesélte, hogy ifjoncként a válogatottban neki is át kellett esnie az ilyenkor szokásos beavatáson, és a legendás csatár, Romario rendre ugráltatta, naponta két-három kávét kellett főznie neki, valamint az edzések és meccsek után a többiek előtt kipucolni a cipőjét.

Kiemelt képek: CESAR MANSO / AFP

Olvasói sztorik