Nemzetközi foci

Capello: Ronaldóval volt a legtöbb bajom

Fabio Capello olyan kluboknál dolgozott, mint a Milan, a Roma, a Juventus, a Real Madrid, de volt az az angol válogatott szövetségi kapitánya is, úgyhogy kivételes képességű játékosokat irányíthatott. A nagyon erős felhozatalból Capello a brazil Ronaldót nevezte meg a legjobb játékosnak, de most azt is bevallotta, hogy ő okozta számára a legtöbb gondot.

Ronaldo fél évet játszott Capello keze alatt a Real Madridban, aztán 2007 januárjában a Milanhoz igazolt. A 2006-2007-es idény első felében a spanyol bajnokságban a brazil klasszis mindössze hét meccsen jutott szóhoz, Capello ugyanis Ruud van Nistelrooyt favorizálta, és súlyproblémái miatt is mellőzte Ronaldót.

Ronaldo folyamatosan bulizott, egyszer Van Nistelrooy szólt nekem, hogy alkoholszag terjeng az öltözőben. Aztán Ronaldo a Milanhoz igazolt, mi pedig elkezdtünk nyerni, de az nem kétséges, hogy egy istenadta tehetség volt

– mondta Capello, aki a szezon végén bajnok lett a Reallal.

Ronaldo a Milanban hét bajnokin öt gólig jutott 2007 tavaszán, aztán a következő idényben sérülés miatt alig játszott, és 2008 februárjában a Livorno ellen olyan súlyos térdsérülést szenvedett, ami után Európában véget ért a karrierje.

Kiemelt kép: Zhang tongzhou / Imaginechina / Imaginechina via AFP

Olvasói sztorik