Nemzetközi foci

Kemény kritika: Ronaldo három éve nem cselezett ki senkit

Maurizio Sarri, a Juventus edzője sorozatban a második mérkőzésen cserélte le Cristiano Ronaldót, aki finoman szólva sincs hozzászokva ahhoz, hogy idő előtt elhagyja a pályát. A Milan elleni bajnokin a Juve végül Ronaldo nélkül is nyert, a győztes gólt pedig éppen az a Paulo Dybala szerezte, aki a portugál sztár helyére érkezett.

Ronaldo lecserélése kellett a Juventus sikeréhez
A portugál világsztár feldúltan az öltözőbe vonult, a helyére érkező Paulo Dybala döntött az AC Milan ellen.

A meccs után mindenki azt találgatta, mit nyilatkozik majd Sarri a cseréről, aki köszönetet mondott Ronaldónak, amiért a térdsérülése ellenére vállalta a játékot.

„Hálásak lehetünk, mert áldozatot hozott azért, hogy a pályán lehessen. Mindent megtett, hogy játszhasson, de láttam rajta, hogy nem érzi jól magát, és úgy gondoltam, az a legjobb, ha lehozom. Természetes, hogy egy játékos ingerültebben reagál, ha lecserélik, főleg, ha ennyire keményen dolgozott, hogy pályára léphessen.

Az elmúlt egy hónapban rendre jelentkezett nála a térdprobléma, az edzésen kapott egy rúgást, ami miatt az oldalszalag megsérült a térdében. Amikor játszik vagy nagy intenzitással edz, akkor zavarja őt, emiatt kompenzálni kezd, ami miatt a combját és a vádliját sokkal jobban terheli. Ez pedig kihat a teljesítményére, és most nincs a legjobb formában

– magyarázta Sarri.

A Ronaldo-ügyben megszólalt a korábban a Juventust játékosként és edzőként is szolgáló Fabio Capello, aki nem találta túl szimpatikusnak, hogy a csere után Ronaldo egyből bevonult az öltözőbe, sőt a hírek szerint már a lefújás előtt elhagyta a stadiont.

„Akkor is bajnokként kell viselkednie, amikor lejön a pályáról. Az igazság az, hogy Ronaldo három éve nem cselezett ki senkit, pedig a spanyol bajnokságban sokszor láthattuk, ahogyan a biciklicselek után faképnél hagyta az ellenfelet. Belül ő egy igazi bajnok, mind közül a legjobb, de a Juvénál most ott van Dybala vagy Douglas Costa, akik eldöntötték egy-egy villanással az utolsó két meccset. Dybala kiváló állapotban van, és egy szoros meccsen ő jelentheti a különbséget, ahogyan Douglas Costa is alkalmas erre a szerepre, és miattuk Ronaldo nélkül is képes nyerni a Juve. Eddig úgy tűnt, nagyon függ az egész csapat tőle, pedig a keretben olyan minőségi játékosok vannak, akik sokat lendíthetnek a játékon”

– nyilatkozta Capello, aki dicsérte Sarrit, hogy volt bátorsága lehozni Ronaldót.

Olvasói sztorik