Szalah-tripla, két büntető és hét gól – őrült meccsen tért vissza a Leeds United

Sokan fognak még izzadni a 16 év után élvonalba jutó Bielsa-csapat ellen.
Kapcsolódó cikkek

Egészen őrült találkozón tért vissza a Leeds United a Premier League-be: a 16 év után újra élvonalban szereplő csapat 4-3-ra kapott ki a címvédő Liverpool otthonában.

Négy perc sem telt el a meccsből, amikor a Pool megkapta idei első tizenegyesét, Robin Koch kezezése után Mohamed Szalah értékesítette magabiztosan a büntetőt. Az Anfielden is bátran letámadó újonc viszont meglepte ellenfelét és Kalvin Phillips zseniális passza után Jack Harrison alaposan túljárt Trent Alexander-Arnold, majd Joe Gomez eszén és vágott egy óriási gólt.

A 20. percben újra a hazai csapat vezetett, miután Virgil van Dijk befejelt egy szögletet, de tíz perc után már ő hozta helyzetbe Patrick Bamfordot, aki nem is hibázott. A szórakoztató félidőbe még egy gól belefért, Andrew Robertson beadása után Szalah lőtt pokoli nagy gólt a bal felső sarokba.

Térfélcsere után lassult az iram, de a Leeds továbbra is bátran játszott, aminek egyenlítés lett az eredménye: Mateusz Klich vett át külsővel egy labdát, ami így felpördült, de a lengyel futballista még a levegőből a jobb alsóba bombázta. Még egy fordulat maradt a végére: Rodrigo rúgta föl a tizenhatoson belül Fabinhót, a megítélt tizenegyest pedig kapuba vágta Szalah, így végül 4-3-ra nyert a Liverpool.

A szombati játéknapon korábban az Arsenal 3-0-ra verte a Fulhamet idegenben, a Crystal Palace pedig Wilfried Zaha góljával győzte le a Southamptont.

Eredméynek – Premier League, 1. forduló

Liverpool–Leeds 4-3 (3-2)
Gólszerző: Szalah (4., 33., 88.), Van Dijk (20.) ill. Harrison (12.), Bamford (30.), Klich (66.)

Fulham–Arsenal 0-3 (0-1)
Gólszerző: Lacazette (8.), Gabriel (49.), Aubameyang (57.)

Crystal Palace–Southampton 1-0 (1-0)
Gólszerző: zaha (13.)

Kiemelt kép: PHIL NOBLE / POOL / AFP