Nemzetközi foci

Gera: Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel 1 nap alatt

Gera Zoltán, a Premier League történetének legismertebb magyar játékosa 2004 és 2011 között a West Bromwich Albion, majd a Fulham kötelékében öt szezonon keresztül bizonyított a világ legismertebb ligájában. A sors úgy hozta, hogy mindkét csapat visszajutott az élvonalba, a 97-szeres magyar válogatott a Háromoroszlán című magazinműsor évadnyitó részében azt mondta:

West Brom- és Fulham-szurkoló leszek együtt. Szakmai és szurkolói mivoltomból azt mondom, hogy mindkét csapat bent marad. Mit vállalok ezért? Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel 1 nap alatt! Az a legnehezebb, hogy a feljutók állandósítsák a jó formát, ha tudnak csinálni egy jó sorozatot. Kulcskérdés, hogy hogyan kezdik a szezont. A West Bromnak nehezebb lesz a bent maradás, mint a Fulhamnek.

Gera, aki arról is beszélt, hogy milyen a kinti légkör egy nappal a rajt előtt.

„Azt szokták ilyenkor mondani, hogy ’buzzing’ van, hogy fel van dobva mindenki a szezonkezdéstől. Ez biztos így van most is, főleg az első, Fulham-Arsenal nyitómeccs előtt. Amikor a Fulhamhez kerültem, akkor mi is pont az Arsenal ellen kezdtünk az első fordulóban, meg is vertük őket 1-0-ra. Remélem, szombaton is így lesz”

– nyilatkozta a DIGI Sportnak Gera Zoltán.

Az előző idény a koronavírus-járvány miatt minden idők leghosszabb angol bajnoksága volt. A tavaszi kényszerszünet az idei szezont is arrébb tolta, az eredeti augusztus 8-i kezdési időpont szeptember 12-re módosult, és mivel a jövő nyárra elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság miatt május 23-án be kell fejezni a küzdelmeket, így minden idők legsűrűbb Premier League idénye következik.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Olvasói sztorik