Nemzetközi foci sport

Gera: Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel 1 nap alatt

Gera Zoltán, a Premier League történetének legismertebb magyar játékosa 2004 és 2011 között a West Bromwich Albion, majd a Fulham kötelékében öt szezonon keresztül bizonyított a világ legismertebb ligájában. A sors úgy hozta, hogy mindkét csapat visszajutott az élvonalba, a 97-szeres magyar válogatott a Háromoroszlán című magazinműsor évadnyitó részében azt mondta:

West Brom- és Fulham-szurkoló leszek együtt. Szakmai és szurkolói mivoltomból azt mondom, hogy mindkét csapat bent marad. Mit vállalok ezért? Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel 1 nap alatt! Az a legnehezebb, hogy a feljutók állandósítsák a jó formát, ha tudnak csinálni egy jó sorozatot. Kulcskérdés, hogy hogyan kezdik a szezont. A West Bromnak nehezebb lesz a bent maradás, mint a Fulhamnek.

Gera, aki arról is beszélt, hogy milyen a kinti légkör egy nappal a rajt előtt.

„Azt szokták ilyenkor mondani, hogy ’buzzing’ van, hogy fel van dobva mindenki a szezonkezdéstől. Ez biztos így van most is, főleg az első, Fulham-Arsenal nyitómeccs előtt. Amikor a Fulhamhez kerültem, akkor mi is pont az Arsenal ellen kezdtünk az első fordulóban, meg is vertük őket 1-0-ra. Remélem, szombaton is így lesz”

– nyilatkozta a DIGI Sportnak Gera Zoltán.

Az előző idény a koronavírus-járvány miatt minden idők leghosszabb angol bajnoksága volt. A tavaszi kényszerszünet az idei szezont is arrébb tolta, az eredeti augusztus 8-i kezdési időpont szeptember 12-re módosult, és mivel a jövő nyárra elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság miatt május 23-án be kell fejezni a küzdelmeket, így minden idők legsűrűbb Premier League idénye következik.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!