Nemzetközi foci

Különleges indokkal kosarazta ki a Manchester Unitedet a 70 milliós játékos

A nyár egyik meglepő átigazolása volt, hogy Victor Osimhen a francia Lille-től 70 millió euróért a Napolihoz igazolt, miközben másról sem hallani, mennyire megviselte a csapatokat gazdaságilag a koronavírus-járvány. Az persze nem meglepő, hogy a 21 éves nigériai csatár szintet lépett, az előző szezonban 38 meccsen 18 gólt szerzett, a hírek szerint figyelték angol klubok is, így az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United.

Állítólag a manchesteriek majdnem meg is szerezték Osimhent, ám a labdarúgó egy különleges indokkal végül nemet mondott a Unitednek.

Nem akart tiszteletlen lenni a csapatnál jelenleg kölcsönben futballozó Odion Ighalóval.

„Tényleg nagyon közel került a Unitedhez, de azt mondta nekem, hogy olyan nagyra becsüli Odiont, hogy nem akar az Old Traffordra menni és vele versengeni ugyanazért a posztért” – idézi Osimhen testvérét a SportBible.

A koronavírus miatt majdnem egy hete nem edzett a Fradi ellen készülő Paks
Egyelőre nem kérte a meccs elhalasztását a klub az MLSZ-től.

Mind a két játékos tagja volt a 2019-es Afrika Kupán szerelő nigériai válogatottnak, a 31 éves Odion Ighalo pedig öt találattal a torna gólkirálya lett és ő szerezte a Tunézia elleni bronzmérkőzés egyetlen gólját is. Ráadásul tanácsokkal is segíti Osimhent, aki már többször lenyilatkozta, milyen sokat köszönhet neki.

A dolog érdekessége, hogy Ighalo, aki eddig összesen 19 meccsen játszott Manchesterben (öt gólja és egy gólpassza van ezeken) fél évig sincs már a Unitednél, ugyanis január végén lejár a kölcsönszerződése, és ha nem vásárolják meg végleg, akkor visszatér Sanghajba.

Kiemelt kép: VALERY HACHE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik