Nemzetközi foci

A Liverpool zsinórban második éve bukta tizenegyesekkel az angol Szuperkupát

Tizenegyesekkel nyerte meg az angol Szuperkupát az Arsenal együttese, miután 1-1-es rendes játékidőben nem jutott dűlőre a Liverpool csapatával.

Magához ragadta a kezdeményezést a Liverpool, azonban az Arsenal első helyzetét gólra váltotta. Pierre-Emerick Aubameyang kapott bal szélen egy labdát, majd miután a tizenhatos sarkán sem léptek ki rá a védők a hosszúba tekert.

Ezután Alisson Beckernek kellett még nagyot védenie, egy távoli lövésnél, úgy tűnt, a Pool hiába játszik fölényben, az Arsenal sokkal nagyobb minőségű helyzeteket teremt. Térfélcsere után is csak szenvedett a Liverpool, de csak kicsikarta az egyenlítést Jürgen Klopp csapata: egy védők mögé löbbölt labda megpattant Mohamed Szalah és Cédric Soares kezén is, de a csereként beálló Takumi Minamino eszmélt leghamarabb és a kapuba lőtt.

Mindkét csapat 4-4 cserét hajtott végre – a Szuperkupában még 5-5 cserelehetőség volt három megszakítás alatt – további gól azonban nem esett, így egyből a tizenegyespárbaj következett.

Két-két sikeres büntető után Rhian Brewster a felső lécre bombázta a labdát – ő olyan későn állt be csereként, hogy ez volt az egyetlen labdaérintése – ez pedig döntőnek bizonyult, mivel mindenki más értékesítette a maga tizenegyesét. Aubameyang ötödikként nem hibázott, így az Arsenalé lett az angol Szuperkupa.

Érdekesség, hogy a 2019-es Szuperkupában a Manchester City ellen is tizenegyesekkel kapott ki a Liverpool, szintén 5-4 arányban.

Végeredmény – Angol Szuperkupa

Arsenal–Liverpool 1-1 (1-0)
Gólszerző: Aubameyang (12.) ill Minamino (78.)

Kiemelt kép: Andrew Couldridge/Pool via Getty Images

Olvasói sztorik