Nemzetközi foci sport

A Liverpool zsinórban második éve bukta tizenegyesekkel az angol Szuperkupát

Tizenegyesekkel nyerte meg az angol Szuperkupát az Arsenal együttese, miután 1-1-es rendes játékidőben nem jutott dűlőre a Liverpool csapatával.

Magához ragadta a kezdeményezést a Liverpool, azonban az Arsenal első helyzetét gólra váltotta. Pierre-Emerick Aubameyang kapott bal szélen egy labdát, majd miután a tizenhatos sarkán sem léptek ki rá a védők a hosszúba tekert.

Ezután Alisson Beckernek kellett még nagyot védenie, egy távoli lövésnél, úgy tűnt, a Pool hiába játszik fölényben, az Arsenal sokkal nagyobb minőségű helyzeteket teremt. Térfélcsere után is csak szenvedett a Liverpool, de csak kicsikarta az egyenlítést Jürgen Klopp csapata: egy védők mögé löbbölt labda megpattant Mohamed Szalah és Cédric Soares kezén is, de a csereként beálló Takumi Minamino eszmélt leghamarabb és a kapuba lőtt.

Mindkét csapat 4-4 cserét hajtott végre – a Szuperkupában még 5-5 cserelehetőség volt három megszakítás alatt – további gól azonban nem esett, így egyből a tizenegyespárbaj következett.

Két-két sikeres büntető után Rhian Brewster a felső lécre bombázta a labdát – ő olyan későn állt be csereként, hogy ez volt az egyetlen labdaérintése – ez pedig döntőnek bizonyult, mivel mindenki más értékesítette a maga tizenegyesét. Aubameyang ötödikként nem hibázott, így az Arsenalé lett az angol Szuperkupa.

Érdekesség, hogy a 2019-es Szuperkupában a Manchester City ellen is tizenegyesekkel kapott ki a Liverpool, szintén 5-4 arányban.

Végeredmény – Angol Szuperkupa

Arsenal–Liverpool 1-1 (1-0)
Gólszerző: Aubameyang (12.) ill Minamino (78.)

Kiemelt kép: Andrew Couldridge/Pool via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!