Nemzetközi foci

Világsztárok sorát akarta Manchesterbe csábíta Louis van Gaal

Louis van Gaal a FourFourTwo magazinnak elárulta annak a tíz futballistának a nevét, akit még a Manchester United edzőjeként szeretett volna szerződtetni.

Robert Lewandowskit akartam megszerezni, de mozdíthatatlan volt, ezért inkább Gonzalo Higuaínt próbáltam szerződtetni. Még az érkezésem előtt a vezetőséggel Neymarral beszélgettünk, mert ha te vagy a United, csak nagyban gondolkodhatsz, ráadásul a mezek eladásában és a széleken vezetett támadásban is sokat segített volna. Ugyanezért került szóba Sadio Mané és Rijad Mahrez is

– idézi a lap Van Gaalt.

A holland edző brutális „bevásárlólistát” írt össze, amelyen szerepelt még Thomas Müller, N’Golo Kanté, sőt még James Milner neve is, a sokoldalúsága miatt. A klub vezetősége viszont tudta, mire számíthat.

„Brüsszelben találkoztunk, hogy a média ne fogjon gyanút, a Glazerek és Ed Woodward voltak ott. Megkérdezték, mire van szükségem és hogyan építeném föl a csapatot. Korosodott már a keret összetétele, úgyhogy világos volt, több új játékost kell majd szerződtetni, méghozzá minőségi futballistákat. Akiket azonban kinéztem, nehezen megszerezhetőnek bizonyultak.

Tudtam, hogy a Unitedet mindenki megpróbálja lehúzni, hiszen a világ egyik leggazdagabb egyesülete, de nem gondoltam, hogy ennyire nehéz erősíteni. Valahol megértem, de amikor te vagy a leggazdagabb csapat élén, arra számítasz, megkapod, amit akarsz.”

A kívánt erősítések elmaradtak, de így sem panaszkodhatott Van Gaal igazán, hiszen Ángel Di María és Radamel Falcao is sztárjátékosként érkezett, más kérdés, hogy végül egyikük sem vált be. Mivel a bajnoki cím helyett a Bajnokok Ligája-szereplés is csak kínkeservesen jött össze, a 2014-ben kinevezett Van Gaalt két év után kirúgták a Manchester United éléről.

Kiemelt kép: Alex Livesey/Getty Images

Olvasói sztorik