Nemzetközi foci

Az EL-specialista elütötte a döntőtől a MU-t

A Sevilla 2-1-re győzött a Manchester United ellen, így bejutott az Európa Liga döntőjébe.

Talán már kevesen lepődnek meg azon, hogy a Manchester büntetőből szerzett vezetést, Marcus Rashford már ellőtte a labdát, amikor Diego Carlos eltalálta a sípcsontját, nem biztos, hogy minden bíró tizenegyest ad ilyenért, de a német Felix Brych befújta. Bruno Fernandes pedig a szokásos szökellős technikájával a léc alá lőtt – ez volt a MU 22. tizenegyese az idényben.

Angliába érkezése óta Fernandes az összes sorozatot számolva 20 gólban vállalt szerepet (tizenkettőt ő szerzett, nyolcnál gólpasszos volt), ennél csak a bayernes Robert Lewandowski (28) és a Barcelonától állítólag távozni akaró Lionel Messi (27) rendelkezik jobb statisztikával.

A MU a második gólt is megszerezhette volna, de Fred ígéretes helyzetből csúnyán a kapu mellé lőtt. A Sevilla éledezését jelezte, amikor Lucas Ocampos dolgoztatta meg David De Geát, aztán egy gyönyörűen felépített támadás végén megszületett az egyenlítés is, Reguilón beadását Suso verte be.

A félidő hajrája a Unitedé volt, Anthony Martial a 16-osról lőtt kevéssel fölé, majd Rashford bivalyerős szabadrúgását tolta ki Yassine Bounou, aki Fernades lövésére is odaért.

A második felvonás elején komoly angol tűzijátékot úszott meg a Sevilla, aztán Bonou hárította lábbal Martial ziccerét. Mezőnyfölényben játszott a MU, mégis a Sevilla szerzett gólt, a csereként beállt Luuk de Jong használta ki, hogy egy beadásnál Victor Lindelöf és Aaron Wan-Bissaka egymásra várt.

De Jong idénybeli nyolcadik gólját szerezte az összes sorozatot számolva, ennyit légiósként csak egyszer, a 2012-2013-as idényben szerzett. Mint kiderült, ez a gól döntőt ért a Sevillának, amely hatodszor játszhatott EL-elődöntőt, és hatodszor is továbbjutott. A döntőben az Inter-Sahtar párharc győztese lesz a spanyolok ellenfele.

Európa Liga, elődöntő:

Sevilla (spanyol) – Manchester United (angol) 2-1 (1-1)
gól: Suso (26.), L. de Jong (78.), illetve Bruno Fernandes (9., 11-esből)

Kiemelt kép: Ina Fassbender / POOL / AF

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik