Nemzetközi foci

Vért izzadva, megmosolyogtató tizenegyessel jutott tovább a Manchester United

A Manchester United és az Internazionale is bejutott a négy közé a labdarúgó Európa Ligában. Az angolok csak hosszabbításban jutottak túl a Köbenhavn csapatán.

Hétfő este debütált a koronavírus-járvány miatti kiesési torna az európai fociban, két németországi helyszínen rendezték az első két negyeddöntőt az Európa Ligában. Kölnben a Manchester United és a Köbenhavn egy félidőn át gyűrte egymást eredménytelenül, aztán Greenwood a szünet előtti pillanatokban betalált ugyan, de lesről lépett ki, így a gólt érvénytelenítették.

Az angolok a kifejezetten szórakoztató második félidőben jobban játszottak ellenfelüknél, Rashford egy kapufáról kipattanó labdát be is lőtt a hálóba az 57. percben, de ő is lesen volt, így maradt a 0-0. Pillanatokkal később szinte mattig játszott egy helyzetet a koppenhágai csapat, de a csereként beállt Oviedo lövése elakadt a védőkben. A rendes játékidő további része is élvezetes volt, a dánok alighanem joggal reklamáltak egy elmaradt tizenegyest, míg a parádézó Johnsson Martial lövésénél már a sokadik bravúrját mutatta be.

A hosszabbításban végül Fernandes találata döntött, egy könnyen befújt tizenegyest értékesített a portugál a 94. percben. A United egyébként végig jobb volt, ha Johnsson nem kapcsol félisten üzemmódba a dán kapuban, korábban eldőlt volna a meccs.

Lukaku elintézte

Düsseldorfban az Inter parádésan kezdett a Leverkusen ellen, alig telt el 20 perc és már 2-0-ra vezetett az olasz csapat, Lukaku harciassága eredményezte a két találatot: előbb Barella lövése lapos lövése talált utat a kapuba, majd a belga csatár birkózta el magát lövőhelyzetig és gólig. A 24. percben a fél Európa által csábított Havertz szépített, majd a német csapat megúszott egy tizenegyest nem sokkal később.

Havertz szépítése:

A Leverkusen megnyomta a második félidőt az egyenlítés reményében, majd úgy tűnt, hogy hajrában az Inter egy büntetővel lezárhatja a meccset, de a videobíró segítségével végül nem ítéltek tizenegyest. A hat perc ráadás viszont kevés volt már a németeknek, az Inter jutott így végül a négy közé.

Romelu Lukaku sorozatban kilencedik mérkőzésén szerzett gólt az Európa-ligában, ez a második számú európai kupasorozatban (elődjét, az UEFA Kupát is figyelembe véve) rekordot jelent.

Európa Liga, negyeddöntők

Manchester United (angol) – Köbenhavn (dán) 1-0 (0-0, 0-0) – hosszabbításban

Gólszerző: Fernandes (94. – 11-esből)

 

Internazionale (olasz) – Bayern Leverkusen (német) 2-1 (2-1)

Gólszerző: Barella (15.), Lukaku (21.) illetve Havertz (24.)

Kiemelt kép: FEDERICO GAMBARINI / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik