Nemzetközi foci

Messi állítólag jelezte a Barcának, hogy távozik a nyáron

Egy brazil televíziós csatorna vasárnap este bejelentette, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin futballistája közölte a klubvezetőkkel, nem kívánja kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését, és távozik.

Minderről az Esporte Interativo számolt be, hozzátéve, hogy a Barca vezetése a Bayern Münchentől elszenvedett, 8-2-es pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntős vereség után úgy döntött, hétfőn rendkívüli elnökségi ülést tart, amelyen Quique Setién vezetőedző menesztéséről is döntés születhet.

Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003-2004-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Többek között tíz bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert az együttessel, 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött Barca-mezben.

A Barcához közeli spanyol lap, a Mundo Deportivo egyből cáfolt, mert azt írta, a klub vezetése semmilyen értesítést nem kapott Messitől azzal kapcsolatban, hogy távozni szeretne. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne történhetne meg a futballvilágot megrázó klubváltás.

Az elmúlt hetekben többször is lehetett olvasni arról, hogy Messi Milánóban vett házat, ami miatt az Interrel is összehozták, de évek óta minden nyáron bedobják a korábbi edzője, Josep Guardiola által irányított Manchester Cityt is, mint lehetséges vevőt.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik