Nemzetközi foci bajnokok ligája

Komoly változások lesznek Barcelonában a BL-katasztrófa után

A következő napokra ígért döntéseket és magyarázatot Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke az után, hogy a katalán csapat megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Piqué: Változás kell, ez a legalja
Teljesen padlóra került a katalán csapat a Bayern elleni 8-2-es vereség után.

„Ez egy nagyon nehéz éjszaka, a vereséget nagyon nehéz elviselniük a szurkolóknak és a játékosoknak is” – kezdte értékelését a pénteki, lisszaboni zárt kapus találkozó után az MTI cikke szerint. A klubvezető úgy fogalmazott, hogy a Barcelona nem futballozott a saját szintjén, katasztrófának nevezte a mutatott teljesítményt, és azt mondta: „felejtsük ezt el”.

A következő napokban magyarázattal szolgálunk és bejelentünk döntéseket. Ezek közül néhányat már korábban, a Bajnokok Ligája újrakezdése előtt meghoztunk, de ezekről most még nem beszélünk. Ez nem megfelelő nap arra, hogy bejelentsünk változtatásokat, most bocsánatot kell kérnünk a klub pártoló tagjaitól.

Amit a sportlapok többsége biztosra vesz, hogy ez volt a vezetőedző, Quique Setién utolsó mérkőzése a Barcelonával és már megy is a találgatás arról, hogy ki lehet az utódja. Mauricio Pochettino, Marcelo Bielsa és Xavi nevét is bedobták már, bár utóbbi épp a napokban nyilatkozta, hogy annyi a klub körüli probléma, hogy nem érzi elérkezettnek az időt a visszatérésre.

Xavi: Sok a gond, még nincs itt az ideje, hogy a Barca edzője legyek
Egy ideje már téma, hogy visszatér a klubhoz.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik