Nemzetközi foci sport

A Wolverhamptonnak senki sem szólt, hogy az Európa Liga a Sevillának hazai pálya?

A Wolverhampton Wanderers nem élt a lehetőséggel és végül kieséssel bűnhődött az Európa Liga negyeddöntőjében, míg a Sahtar Doneck átgázolt a Baselen.

Amióta az UEFA Kupát Európa Ligának hívják, már háromszor megnyerte a sorozatot a Sevilla és a futballvilágban lassan mémmé kezd válni, hogy az EL ennek a csapatnak jár. A Wolvesnak vagy nem szóltak, vagy elfelejtette ezt, mert ragyogó kezdés után mégis kiesett. Az angolok Adama Traoré hatalmas sprintjét követően jutottak büntetőhöz a 10. percben. A teljesen jogos tizenegyest azonban gyatrán rúgta Raúl Jiménez, a marokkói Yassine Bono kivédte a mexikói lövését.

A futball törvényszerűsége, hogy az ilyesmi megbosszulja magát, ráadásul ezt követően majd felborult a pálya, a spanyolok eszelősen nagy fölényben játszottak, 70 százalék fölött birtokolták a labdát. A nyomás végül góllá érett, a 88. percben Ocampos elődöntőbe fejelte a csapatát.

Eközben a Sahtar Doneck nem hagyott sok izgulni valót a saját mérkőzésén, Junior Moraes már a második percben vezetést szerzett a svájciak kapusának kapitális hibáját kihasználva.

Húsz perccel később három Sahtar-játékos is elég volt, hogy kedvére passzolgasson hat svájci védő mellett, végül a brazil Taison lőtt kapura, a labda megpattanva talált utat a kapuba.

Térfélcsere után sem lett jobb a helyzet az FC Basel számára, igaz a következő gólt csak a 75. percben kapta: Taisont a tizenhatoson belül buktatta Yannick Marchand, legalábbis a bíró így látta. Az előzékenyen megadott tizenegyest Alan Patrick bevágta.

A negyedik gól aztán végképp megmutatta a tudáskülönbséget a csapatok között, az ukrán együttes kevés húzásból a saját térfele mélyéről jutott lövőhelyzetig, Dodo góljával pedig már kifejezetten kellemetlenné vált az eredmény.

Azért a szépítés csak összejött a Baselnek, igaz ehhez némi szerencse is kellett.

A legjobb négy között a Sevilla és a Manchester United meccsel egymással, valamint a Sahtar Doneck az Internazionaléval találkozik majd.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő

Sahtar Doneck–FC Basel 4-1 (2-0)
Gólszerző: Moraes (2.), Taison (22.), Alan Patrick (75.), Dodo (88.) ill. van Wolfswinkel (92.)

Wolverhampton–Sevilla 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ocampos (88.)

Kiemelt kép: Fassbender/Pool via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!