Nemzetközi foci

Első ügynöke számára egyértelmű, hol folytatja Messi

Megrengette a futballvilágot a hír, hogy Lionel Messi bejelentette, távozik a Barcelonától. Egyből nagy találgatás kezdődött, hogy vajon hova igazolhat a Barca legendája, és logikus választásnak tűnhet a Manchester City, ahol együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Josep Guardiolával, vagy akár a PSG is, amely szintén nem szokott szégyenlősködni, ha pénzről van szó, gondoljunk csak a Neymarért és Kylian Mbappéért kifizetett összesen 400 millió euróra.

Lőw Zsolt: Hiába Neymar és Mbappé, a PSG kerete nem mérhető a Bayernéhoz
A BEK- és BL-döntők történelmének hetedik magyar edzője a vereség ízéről, a lelkében dúló viharról és a lehetséges jövőjéről mesélt.

A közösségi médiában több klub is lecsapott Messire, így a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik csapata, a Repsol Honda, valamint az NBA-ben szereplő Chicago Bulls is olyan képet jelentetett meg, mintha leigazolták volna az argentin klasszist.

Messi Barcelonához igazolását Josep Maria Minguella intézte, emlékezetes sztori, hogy amikor a játékos apja azzal fenyegetőzött, hogy visszamennek Argentínába, a Barca részéről a megbeszélésén jelenlévő sportigazgató, Carlos Rexach felkapott egy szalvétát az asztalról, és írásban ígéretet adott arra, hogy megkötik a szerződést. Minguella most azt nyilatkozta, hogy számára egyértelmű, hol folytatja Messi: az olasz Interben.

Olaszországban kedvezőbbek az adózási feltételek, és ne felejtsük el, hogy Cristiano Ronaldo is ott játszik. Messi hiába dolgozott együtt Guardiolával, és hiába ápol szoros barátságot Sergio Agüeróval, valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a Manchester Cityhez menne. Olaszországban megpróbálják újraéleszteni a futballt nagy nevek leigazolásával, és a kedvező reklám-, valamint arculat-átviteli szerződésekkel. A Barcelonánál pedig szükség van egy nagy újratervezésre, ha Messivel a csapatban sem tudták, merre visz az út, akkor nélküle még nehezebb lesz kijelölni az irányt

– magyarázta Minguella a spanyol Cadena COPE rádióadónak.

Kiemelt kép: JAVIER SORIANO, Frederic J. BROWN, PAU BARRENA, Emmanuel DUNAND, Aris MESSINIS, Cristina Quicler, Lluis GENE, Rafael Marchante / AFP

Olvasói sztorik