Nemzetközi foci

Messi már nem csak csalódott, dühöng is

Könnyen lehet, hogy a helyzet még annál is borúsabb a Barcelonánál, mint amilyen eddig volt. Lionel Messi csütörtökön ült le az új vezetőedzővel, Ronald Komeannal beszélgetni, és meglepően gyorsan kikerült a sajtóba, hogy azt mondta, nem tudja, mit hoz számára a jövő, a helyzet pedig most úgy áll, hogy inkább menne, mint maradna.

A Clarin riportja szerint Messit dühítik a történtek.

Nem csak amiatt mérges, mert kiszivárogtak a részletek arról, hogy miről beszélgettek, hanem azért is, mert szerinte félremagyarázták az elhangzottakat. Ráadásul mindezt az a RAC1 rádió tette meg, amely a jelenlegi klubvezetéssel ápol jó viszonyt.

Barca-krízis: Messi inkább menne, mint maradna
Nem kapott jó híreket az új vezetőedző.

A Clarin azt írja, Messi elsősorban arról beszélt Koemannak, hogy a Bayern elleni 8-2-es vereség csak a következmény, már több jel is utalt rá az évek során, hogy rossz irányba megy a klub, ő ezt többször is jelezte, de nem történtek változások. A történtek miatt pedig úgy érzi a cikk szerint, hogy őt akarja rossz fiúnak beállítani Josep Maria Bartomeu, mintha el akarná hagyni a süllyedő hajót.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

A klubnál márciusban lesz elnökválasztás, Victor Font és a Barcát 2003 és 2010 között irányító Joan Laporta lesznek Bartomeu kihívói. Font azzal kampányol, hogy újra az akadémiára építene a csapat, az egésznek a szellemi vezére pedig Xavi lenne, míg Laporta Pep Guardiola visszacsábítását dobta be a többi közt.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / POOL / AFP

Olvasói sztorik