Nemzetközi foci

Guardiola már egyeztetett Messivel a Citybe igazolásáról

Néhány napja még csak egy nehezen hihető pletyka volt, most már azonban talán a Barcelona-drukkerek is kezdik emészteni a gondolatot, hogy Lionel Messi elhagyhatja a klubot. A hatszoros aranylabdás, a Barca gólrekordere írásban is jelezte, hogy nem kíván a klubnál maradni.

A Barca megerősítette Messi távozási szándékát
Itt a vég, az argentin írásban is jelezte, nem marad a katalánoknál.

Elég nehéz Messit más csapat mezében elképzelni, de az ESPN azt írja, korábbi edzője, a jelenleg a Manchester Cityt irányító Josep Guardiola a múlt héten már telefonon egyeztetett Messivel egy esetleges klubváltásról. A Citynél most azon dolgoznak, hogy kiötöljék, miként szerezhetik meg Messit anélkül, hogy megszegnék a pénzügyi Fair Play szabályait.

A Messi és Guardola közötti telefonhívás pár nappal a Barca Bayern elleni, 8-2-es BL-veresége után zajlott le, amikor az argentin zseni még érthetően zaklatott lelkiállapotban lehetett. Ők ketten 2008 és 2012 között összesen 14 trófeát nyertek a Barcelonával, többek között két BL-t, három spanyol bajnokságot és két Király Kupát.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

A City a Ligakupát megnyerte ugyan idén, de a bajnokságban ezüstérmes lett a nagy fölénnyel élen záró Liverpool mögött, a BL-ben pedig a negyeddöntőben búcsúzott a francia Lyon ellen.

Messi a Barcának küldött írásában arra hivatkozik, hogy a szerződésében szerepel egy olyan záradék, ami alapján ingyen távozhat a szezon végén, viszont a klubnál azt állítják, ennek júniusban lejárt a határideje, úgyhogy várhatóan pereskedés lesz a vége.

Nem a City az egyetlen, ahol szívesen látnák Messit, Thomas Tuchel, a BL-döntőt játszó PSG edzője is azt mondta, hogy tárt karokkal várják. Ha abból indulunk ki, hogy mely klubok engedhetik meg maguknak Messi brutálisan magas fizetését, akkor nagyjából a Manchester City és a PSG marad lehetséges opcióként.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Olvasói sztorik