Nemzetközi foci sport

Guardiola már egyeztetett Messivel a Citybe igazolásáról

Néhány napja még csak egy nehezen hihető pletyka volt, most már azonban talán a Barcelona-drukkerek is kezdik emészteni a gondolatot, hogy Lionel Messi elhagyhatja a klubot. A hatszoros aranylabdás, a Barca gólrekordere írásban is jelezte, hogy nem kíván a klubnál maradni.

A Barca megerősítette Messi távozási szándékát
Itt a vég, az argentin írásban is jelezte, nem marad a katalánoknál.

Elég nehéz Messit más csapat mezében elképzelni, de az ESPN azt írja, korábbi edzője, a jelenleg a Manchester Cityt irányító Josep Guardiola a múlt héten már telefonon egyeztetett Messivel egy esetleges klubváltásról. A Citynél most azon dolgoznak, hogy kiötöljék, miként szerezhetik meg Messit anélkül, hogy megszegnék a pénzügyi Fair Play szabályait.

A Messi és Guardola közötti telefonhívás pár nappal a Barca Bayern elleni, 8-2-es BL-veresége után zajlott le, amikor az argentin zseni még érthetően zaklatott lelkiállapotban lehetett. Ők ketten 2008 és 2012 között összesen 14 trófeát nyertek a Barcelonával, többek között két BL-t, három spanyol bajnokságot és két Király Kupát.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

A City a Ligakupát megnyerte ugyan idén, de a bajnokságban ezüstérmes lett a nagy fölénnyel élen záró Liverpool mögött, a BL-ben pedig a negyeddöntőben búcsúzott a francia Lyon ellen.

Messi a Barcának küldött írásában arra hivatkozik, hogy a szerződésében szerepel egy olyan záradék, ami alapján ingyen távozhat a szezon végén, viszont a klubnál azt állítják, ennek júniusban lejárt a határideje, úgyhogy várhatóan pereskedés lesz a vége.

Nem a City az egyetlen, ahol szívesen látnák Messit, Thomas Tuchel, a BL-döntőt játszó PSG edzője is azt mondta, hogy tárt karokkal várják. Ha abból indulunk ki, hogy mely klubok engedhetik meg maguknak Messi brutálisan magas fizetését, akkor nagyjából a Manchester City és a PSG marad lehetséges opcióként.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!