Nemzetközi foci

A Barca megerősítette Messi távozási szándékát

Majdnem két évtized után Lionel Messi bejelentette, el akarja hagyni az FC Barcelonát. A pletyka már régóta tartotta magfát, de most a hír annyival erősebb, hogy a klub kedden megerősítette, hogy az argentin írásban is jelezte a távozási szándékát.

A klub szerint a Messi által küldött dokumentum egy záradékra hivatkozott, amely lehetővé teszi, hogy ingyen távozzon a szezon végén.

A Barca szerint azonban a záradék határideje júniusban lejárt, így a felek mostantól jogi úton harcolhatnak a vélt és valós igazukért.

A bejelentés 11 nappal azután történt meg, hogy a Barcelona a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében megalázó 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől. A katalánok az utóbbi évek egyik legsúlyosabb válságát élik, 2007-2008 óta ez volt az első szezon, amelyet trófea nélkül zártak.

Messi 2001 óta tíz bajnoki címhez és négy BL-trófeához segítette a csapatot, emellett hatszor is elnyerte az Aranylabdát. A 2008-ban olimpiai bajnok támadó összesen 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben.

A múlt héten a frissen kinevezett edző, Ronald Koeman azt mondta, szeretné, ha az argentin maradna, hiszen sokkal kellemesebb, ha a világ legjobbja a csapat tagja, és nem ellenfélként kell vele megküzdeni.

Kiemelt fotó: Josep LAGO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik