Nemzetközi foci sport

Négy meccsre tiltották el a szurkolókkal verekedő focistát

Négy mérkőzésre tiltották el Eric Diert, a Tottenham Hotspur futballistáját.

A Spurs játékosa egy Norwich City ellen elveszített FA Kupa-meccsen keveredett lelátói balhéba. A vereség miatt ugyanis a testvérét kezdték lökdösni a drukkerek, ezért Dier átlendült a reklámtáblákon és a testvére védelmére kelt.

A csapat edzője, José Mourinho úgy vélte, nem volt profi a futballistája, ugyanakkor abszolút megérti, miért tette Dier, amit tett. A 26 éves focista nem is tagadott semmit, egyedül azt bizonygatta, hogy ő nem fenyegetően lépett fel, hanem a testvérét védelmezte.

A Tottenham játékosa kiment a lelátóra saját szurkolóival bunyózni
Eric Dier nem tűrte, hogy a családját szapulják.

Az angol szövetség (FA) fegyelmi bizottsága azonban úgy ítélte meg, fenyegetően lépett fel Dier, ezért 4 tétmeccsre eltiltotta a középpályást és negyvenezer fontra bírságolta. A büntetés miatt Dier számára véget is ért a szezon, pont négy forduló van hátra a 2019/2020-as Premier League-es idényből.

Kiemelt kép: Julian Finney/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!