Nemzetközi foci

Soha többé nem akar Mourinhóval együtt dolgozni az egyik játékosa

Miközben a Tottenham épp 2-0-ra verte a West Hamet kedd este a Premier League-ben, végigsöpört a francia sajtóban, hogy

Tanguy Ndombele soha többé nem akar José Mourinhóval együtt dolgozni.

Mindez úgy volt különösen érdekes, hogy a francia középpályás közben ott ült a Spurs kispadján. Végül egy percet sem játszott, mint ahogy a visszatérés utáni első bajnokin a Manchester United sem.

A TF1 információi szerint a játékos a napokban, egy négyszemközti beszélgetésen közölte döntését az edzővel. A 23 éves Ndombele a Tottenham történetének legdrágább igazolása (62 millió euróért érkezett Lyonból), mellette a keret egyik legjobban fizetett tagja (közel 10 millió euró évente), és abból van elege, hogy Mourinho állandóan kritizálja, amióta átvette a londoni csapatot, sokszor nyilvánosan.

A világ egyik legjobb csatárának tartják, mégis ultimátumot kapott
A Napoli helyezett nyomást a saját játékosára, kérdés, hogy ez jó taktika-e a klub részéről.

Az ESPN értesülései szerint a játékos oldaláról menthetetlennek tűnik a helyzet, úgyhogy nem kizárt, hogy a nyáron már tovább is áll, egy éve olyan csapatok vitték volna, mint a Juventus, a PSG és a Barcelona, utóbbi kettő most is reális lehetőség, a katalánok legszívesebben kölcsönvennék. Opció lehet a Bayern München is, amely Corentin Tolissót és pénzt adna érte.

A dologról megkérdezték Mourinhót is a West Ham elleni meccs után. Szerinte nincs miről beszélni.

Nem kezdhetek 12-13 játékossal a pályán, olykor elnézést kell kérjek azoktól, akik kimaradnak. Ott volt a padon Tanguy, [Ryan] Sessegnon, Toby [Alderweireld], [Jan] Vertonghen, Gedson [Fernandes], ők sem játszottak. Ilyen a foci

magyarázta Mourinho, aki szerint azért, mert ötöt lehet cserélni, még nem kötelező, ő sem tette, három játékost küldött be a padról.

A hatszoros francia válogatott Ndombele, aki Lyonban szinte mindig kezdett, a Tottenhamnél összesen 27-szer lépett pályára eddig a szezonban, tízszer a kispadról szállt be, két gólja és négy gólpassza van. Mauricio Pochettino sokkal bátrabban használta őt, Mourinhónál már kevesebb lehetőséghez jut és az sem javított a helyzetén, hogy többször is sérült volt.

Kiemelt kép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik