Nemzetközi foci

A Liverpoolnak világrekordot kell döntenie a kiszemelt védőért

Úgy tűnik, Jürgen Kloppnak nem elég a sokak által a világ legjobb védőjének tartott holland Virgil van Dijk, és szeretné egy másik kiváló hátvéddel megerősíteni a csapatát.

Az olasz Corriere dello Sport azt írja, a Pool 60 millió eurós ajánlatot tett a Napoli szenegáli védőjéért, Kalidou Koulibalyért. Ha az angol klub komolyan gondolja, hogy elviszi a Napoli egyik legjobbját, akkor muszáj lesz emelni az ajánlaton, mivel az olaszok korábban 100 millió eurós árat szabtak meg a 29. születésnapját szombaton ünneplő Koulibalyért.

A Liverpool korábban majdnem 85 millió eurót fizetett Van Dijkért, amivel a holland lett a legdrágább védő, de ezt azóta megdöntötte a MU, amely 87 millió eurót utalt át a Leicesternek Harry Maguire-ért.

A Napolival néhány napja az olasz kupát megnyerő Koulibaly 2014-ben 7,75 millió euróért érkezett a belga Genktől, úgyhogy az olasz klub biztos, hogy nagyon jól fog keresni az eladásán. Nem a Liverpool az egyetlen, amely leigazolná a 33-szoros szenegáli válogatottat, a Manchester United, a Chelsea és a PSG is érdeklődik iránta.

A kiemelt képen Koulibaly (balról a harmadik) vitatkozik Andrew Robertsonnal, a Liverpool védőjével a tavaly novemberben játszott BL-meccsen. Fotó: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik