Nemzetközi foci

A kapunak háttal állva is öngólt rúgott

Harry Kane hat hónap után először játszott meccset múlt héten a Manchester United ellen, és mivel nem szerzett gólt az 1-1-es döntetlennel véget ért bajnokin, így már egyből voltak kritikusai neki és edzőjének, José Mourinhónak is, a legpesszimistább hozzáállás az volt, hogy az angol válogatott csatár majd elhagyja a Tottenhamet a portugál pragmatikus taktikája miatt.

Mourinho védelmébe vette játékosát, és azt is mondta, nem kell aggódni Kane miatt, azért voltak páran, mint például Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Diego Milito és Zlatan Ibrahimovic, akik csatárként is egész jól feltalálták magukat egy Mourinho-féle játékrendszerben.

Ezek után Harry Kane most gólt szerzett.

A kedd esti Premier League-meccsen a Tottenham 2-0-ra nyert a West Ham ellen otthon, az angol válogatott csapatkapitánya a második gólt szerezte, Szon Hungmin parádés kiugratása után ment el a kapuig, majd púpozta ki a hálót.

Ez a gól lesz az, ami napokig fog témát szolgáltatni az angol sajtóban, pro és kontra mennek majd az érvek arról, hogy Mourinhóval most végül is merre halad a Tottenham.

A meccs egyik kulcspillanatához azonban mégsincs köze sem Mourinhónak, sem Kane-nek. Sokkal inkább Tomas Souceknek, aki felszabadítani akart ugyan, de olyan rosszul találta el a labdát, hogy az a saját kapuja alsó sarkában kötött ki. Ezzel szerzett vezetést a Spurs, és ezt duplázta meg Kane, amivel aztán végül sima lett a Tottenham győzelme.

Premier League, 31. forduló

Tottenham Hotspur-West Ham United 2-0 (0-0)
Leicester City-Brighton 0-0

Olvasói sztorik