Nemzetközi foci

A Tottenham játékosa kiment a lelátóra saját szurkolóival bunyózni

A Tottenham Hotspur tizenegyesekkel esett ki az FA Kupából szerdán a Norwich ellen és a Spurs drukkerei aligha voltak elájulva a csapat teljesítményétől. Mint kiderült, az események részben Eric Dier testvérén csattantak, a lelátó népe ugyanis őt kezdte el macerálni a lefújás után. Több sem kellett Diernek, átlendült a reklámtáblákon és megindult, hogy szó szerint értelmet verjen a testvérét kínzó drukkerbe, végül a szurkolók tömegében elhalt a kísérlete.

José Mourinho a mérkőzés után elismerte, hogy futballistája nem profihoz méltó módon kezelte a helyzetet, ugyanakkor nem hibáztatja a történtekért.

Nem viselkedett professzionálisan, de ebben a helyzetben mind ezt tettük volna. Ha valaki a családunkat inzultálja, akkor az ember a védelmére kel. Eric azt tette, amit egy profinak nem szabad, de újra elismétlem: mindannyian ezt tettük volna. Kiállok mellette és megértem, miért tette. Nem fogok egyetérteni, ha a vezetőség meg akarja büntetni.

– idézte a Sky Sports a portugál vezetőedzőt a találkozót követően.

A Spurs drukkereinek csalódottsága érthető, a bajnokságban csak hetedik és örülhet, ha elcsípi az ötödik, Európa Ligát érő helyezést, így az FA Kupa lett volna az egyetlen esély hazai trófeára. Utolsó mentsvárként a Bajnokok Ligája maradt a Tottenhamnek, ám az RB Leipzigtől kikaptak 1-0-ra Mourinhóék, így nehéznek tűnik a továbbjutás.

A Norwich a negyeddöntőben még várja ellenfelét, a Derby County-Manchester United párharc győztesével játszik majd.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik