Nemzetközi foci

Mourinho játékosai balhézását is mourinhósan intézi

Feszült volt a hangulat a Tottenham játékosai között az Everton elleni angol bajnoki első félidejének lefújása után, a kapus, Hugo Lloris mondta a magáét csapattársának, Szon Hung Minnek, majd meg is lökte a dél-koreai csatárt. Llorist végül ketten fogták le, a kapus azért volt dühös, mert nehezményezte, hogy Szon nem zárt vissza egy Everton-támadásnál.

A két játékos a meccs végén megölelte egymást, és Lloris azt nyilatkozta, ez is a futball része, de ami történt, az csak az öltözőre tartozik. A Tottenham egy öngóllal nyert 1-0-ra, és ez volt a londoniakat irányító (de korábban Angliában a Chelsea-nél és a Manchester Unitednél is dolgozó) José Mourinho 200. győzelme a Premier League-ben.

A vita a megbeszéléseink következménye lehetett, ha valakit hibáztatni kell, akkor az én vagyok. Kritikus voltam a fiaimmal, és azt kértem tőlük, legyenek igényesebbek magukkal szemben. Szon egy csodás srác, mindenki szereti őt, de a csapatkapitány elmondta neki, hogy többet kell tennie a csapatért. Erre szükség volt annak érdekében, hogy a csapat fejlődjön, és ehhez nagy egyéniségek kellenek

– nyilatkozta Mourinho, aki gyönyörűnek nevezte játékosai civakodását.

Bár a Tottenham elmúlt három meccséből kettőt is megnyert, kilenc pontra van a negyedik Chelsea-től, így lassan csoda kéne, hogy ott legyen ősszel a BL-ben.

Kiemelt képe: ADAM DAVY / POOL / AFP

Olvasói sztorik