Nemzetközi foci

A tagszövetségek elhalasztatnák az Eb-t, az UEFA egyelőre kivár

A magyarországi sportesemények sorsa a szerdai kormányülésen dőlhet el.

Az európai szövetség (UEFA) cáfolta a nyári Európa-bajnokság elhalasztásával kapcsolatos sajtóhíreket. „A 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában” – áll a szervezet keddi reakciójában, amelyet a dpa német hírügynökség kérdésére tett közzé. Az UEFA hangsúlyozza: figyelemmel követi a koronavírus-járvány terjedését, szorosan együttműködik a helyi és a nemzetközi hatóságokkal.

Lassacskán minden meccs zártkapus lesz a BL-ben és az EL-ben
Az Európa Ligában a Sevilla-AS Roma, az Internazionale-Getafe, az Olympiakosz-Wolverhampton, a LASK-Manchester United és a Wolfsburg-Sahtar Donyeck összecsapás is zárt kapus lesz.

„A tervezett menetrendet nem kell módosítani” – teszi hozzá a közleményben. Az UEFA azután juttatta el állásfoglalását a hírügynökségnek, hogy több sajtóorgánum arról számolt be: a nyári kontinensviadalt nem tudják a tervek szerint megrendezni, elképzelhető, hogy 2021-re halasztják – írja az mti.

Nem sokkal később ugyanakkor több európai szakszövetség is arra kérte az UEFA-t, hogy legalább egy évvel később rendezze meg az Eb-t.

Az idei Európa-bajnokságra június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten.

Szünetel az osztrák bajnokság

Az Osztrák Liga keddi döntése értelmében további intézkedésig szünetel az első- és másodosztályú bajnokság. A szervezet közlése szerint az intézkedés első lépésben az élvonalbeli rájátszás első fordulóját, valamint a másodosztály 20. és 21. fordulóját érinti. A döntést a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt hozták, a mérkőzések pótlásának időpontjáról jövő héten döntenek.

„Az a célunk, hogy minden találkozót nézők jelenlétében rendezzünk meg, ezért, azaz a zárt kapus meccsek elkerülése érdekében döntöttünk a halasztás mellett” – mondta Christian Ebenbauer, a liga elnöke. Az osztrák kormány kedden április elejéig betiltott minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél nagyobb közönség részvétele várható.

A magyarországi sportesemények sorsa a szerdai kormányülésen dőlhet el.

Kiemelt kép: Igor Russak / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik