Magyar foci

Nem hagyhatják el a várost a kisvárdai focisták

Szigorú szabályokat vezettek be a koronavírus miatt a klubnál.

Révész Attila sportigazgató megerősítette a Csakfoci.hu információját, miszerint a koronavírus-járvány miatt a kisvárdai focicsapat játékosai nem hagyhatják el a várost. A rendelkezést a klub elöljárói hozták meg, aki megszegi az ebben foglaltakat, akár több ezer eurós büntetésre is számíthat.

A zömében légiósokból álló NB/I-es gárdánál a koronavírus gyors terjedése miatt óvintézkedéseket léptettek életbe. A focistákkal és a szakmai stáb tagjaival a múlt héten ismertették a részleteket a klub vezetői. Mint Révész Attila fogalmazott, valamennyien tudomásul vették a bevezetett szabályokat.

A Kormány által felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ajánlásait figyelembe véve az orvosi stábunk olyan óvintézkedéseket hozott, hogy a kézfogásokat mellőzzük, valamint az ellenfél csapatainak üdvözlésekor is elhagyjuk ezt. A klubon belül a munkatársak fertőtlenítik a csapatbuszt, a cserepadot. A székházban mindenhol van fertőtlenítő, a bejárat mellé is elhelyeztünk fertőtlenítő hatású szappanokat, hogy a játékosok mellett a személyzet tagjai is megtegyék a szükséges lépéseket. Nem szeretnénk pánikot kelteni, mert bár nem tartunk a fertőzéstől, de mindenesetre ezt kötelességünk volt meglépni!

– hangsúlyozta a sportigazgató.

A múlt szombati, debreceni bajnoki előtt már megkérték a hajdúsági klub vezetőit a kisvárdaiak, hogy érkezésük előtt fertőtlenítsék a szállodát, a Loki teljesen partner volt a kérdésben. A pályára lépő játékosok – elővigyázatosságból – nem is pacsiztak le egymással.

A mérkőzést végül  Debrecen nyerte meg 1-0 arányban.

Kiemelt kép: kisvardafc.hu

Olvasói sztorik