Élő Nemzetközi foci

Haaland duplájára Neymar csak eggyel válaszolt, Madridban kikapott a címvédő

Kedd este az Atlético Madrid 1-0-ra verte a Liverpoolt, a Borussia Dortmund pedig 2-1-re a PSG-t a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

A Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszában négy perc alatt gól született, az Atlético Madrid ugyanis nagyon meglepte a sorozat címvédőjét. A korai letámadás eredményeként Saúl Niguez talált be közvetlen közelről egy szöglet utáni kavarodásból.

Az angol csapat próbált egyenlíteni, őrült nyomás alá nyomta a hazai csapatot: 72 százalékban a vendégeknél volt a labda. Ez eredményességgel azonban nem párosult, Jürgen Klopp együttese a kaput sem találta el, így maradt is az 1-0 a találkozón.

Eközben Dortmundban rém gyenge első félidőt követően térfélcsere után felpörögtek az események. Erling Braut Haaland talált be elsőként közvetlen közelről, miután egy lövés Marquinhosról pont úgy pattant kapu elé, hogy arra le lehetett csapni.

Erre még egy szép támadásból felelni tudott Neymar, ám egy percre rá egy Haaland-bomba eldöntötte a meccset.

Neymar egyenlítése:

Haaland bombája:

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Atlético Madrid–Liverpool 1-0 (0-0)
Gólszerző: Saúl (4.)

Borussia Dortmund–Paris Saint-Germain 2-1 (0-0)
Gólszerző: Haaland (69., 77.) ill Neymar (75.)

Kiemelt kép: Ralf Tresse/DeFodi Images via Getty Images

Haaland duplájára csak egy PSG-válasz érkezett, a Liverpool kaput sem talált Madridban

A Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszában négy perc alatt gól született, Saúl Niguez talált be közvetlen közelről a címvédő Liverpool kapujába. Az angol csapat próbált egyenlíteni, de az Atlético Madrid annyira fegyelmezetten védekezett, hogy Jürgen Klopp csapata a kaput sem találta el, így maradt is az 1-0 a találkozón.

Eközben Dortmundban rém gyenge első félidőt követően Erling Braut Haaland talált be közvetlen közelről. Erre még egy szép támadásból felelni tudott Neymar, ám egy percre rá egy Haaland-bomba eldöntötte a meccset.

A Dortmund már nyert

2-1 maradt a végeredmény, de Madridban még zajlik a mérkőzés, két perc maradt a hosszabbításból.

Több a helyzet Dortmundban

Előbb Neymar lőtt kapufát a 81. percben, majd Hakimi jobb szélről leadott lövése suhant el a kapu előtt keresztbe.

Hendersont le kellett cserélni

A Liverpool közben nagy erőket mozgósít a támadásra, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége, mivel Henderson a földön maradt és végül le is kellett cserélni. James Milner állt be a helyére, a csapatkapitányi karszalagot is ő kapta.

Beindult a meccs Dortmundban, Neymar egyenlített

Mbappé tört be a jobb szélen a tizenhatoson belülre, a hazaiaktól Zagadu lemaradt a középen érkező Neymarról akinek közelről kellett csak betalálnia a félig üresen tátongó kapuba.

Henderson helyzete is kimaradt

Bejött Alexander Oxlade-Chamberlain Mohamed Szalah helyére és rögtön a madridiak tizenhatosán megjáratta a labdát Jordan Hendersonnal. A liverpooliak csapatkapitányára jött ki végül a játék, ő viszont kapu mellé lőtt.

Morata gólhelyzetben esett hanyatt

Egy mélyről felívelt labdából indulhatott meg az Atletico Madrid, a centerezés is kiváló volt, a spanyolok csatára viszont elcsúszott és elvágódott a kulcsfontosságú pillanatban Alvaro Morata.

Csak mondani kellett, a PSG eltalálta a kaput!

Mbappé kapott labdát a védők mögé befutva, de az alapvonalig kisodródott, éles szögből leadott lövése csemege volt a kapusnak. Egy perccel később már jóval veszélyesebb szögből próbálkozott a francia, Bürki viszont ezt is védte, Neymar viszont elszúrta az ismétlést.

Jürgen Klopp széttárt karjai vagyunk

Egy óra eltelt már mindkét BL-nyolcaddöntőből, de még mindig csak három lövés talált kaput a két találkozón összesen.

Fotó: Michael Regan/Getty Images

Dortmundban a hazaiak kezdtek jobban

Térfélcsere után az első 5 egyértelműen a Dortmundé volt, azóta viszont feljavult a PSG. Kiegyenlített a játék, kaput talált lövés azonban továbbra sincs a félidőben.

Szalah fejjel egyenlíthetett volna

Robertson adott be jobbról, Szalah az ötös bal sarka elől fejelhetette, de nem célzott pontosan, picivel a jobb oldali kapufa mellett ment el a labda.

Hajmeresztő dolgokat művel a Liverpool

Az Atleti megint bekezdett, de csak akkor profitált ebből, amikor a liverpooli játékosok elkezdtek hibát hibára halmozni. Firminót labdaszerzés után leszerelték, majd Llorrente bújt ki Robertson mögött, de hiába centerezett veszélyesen, csapattársai elvacakolták a helyzetet.

Madridban jönnek a cserék

Hazai oldalon Marcos Llorrente érkezett a második félidőben Lemar helyén, a túloldalon Sadio Mané helyére állt be Divock Origi. Utóbbi a váratlan változtatás, de sok rossz belépője volt a szenegálinak, talán ez vezetett a cseréhez.

45 perc, négy csapat, egy gól

Egyelőre nem gólgazdag a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, pedig Saúl Niguez gólja megadhatta volna az alaphangot. A Liverpool többet birtokolja a labdát, de az Atlético Madrid tudott csak veszélyes helyzetet teremteni. A Dortmund-PSG kevésbé mozgalmas, egyetlen alkalommal találtak kaput a felek. Reméljük, a második félidőben felpörögnek az események.

Lesz mit mondania Jürgen Kloppnak

A Liverpool nem találta el a kaput 45 perc alatt. Ez a tény önmagában ezer szóval ér fel, abszolút nem az történik, amit a vendégek kitaláltak, ráadásul néhány gyenge belépő is borzolta a kedélyeket, Mané és Correa is besárgult.

Haaland vezérletével rohamoz a Dortmund

A 35. percben Haaland lopta a távolságot, majd épphogy a tizenhatoson belülről, kissé a bal szélről lőtt, de csak oldalhálót talált. Egy perccel később Emre Can tette ki a labdát az érkező Snchónak, aki középre tekert, ám Haaland fejese kapu mellé szállt.

Mané kikaparta, Szalah rálőtte

Mané nagyon bevitte a sűrűjébe a labdát, de ki tudja hogyan, eljutott a labda Szalahhoz, aki azonnal lőtt, de Felipe blokkolni tudott. A szöglet után is volt egy veszélyes, élesen középre suhanó labda, de ebbe nem tudta Liverpool-játékos beletenni a fejét.

Morata megduplázhatta volna az előnyt

Alvaro Morata a Liverpool tizenhatosán belül egy csellel szépen átverte Fabinhót és kicsit kiszorított helyzetből lőtt, Alisson védeni tudott. Túloldalon viszont Oblak eladta a labdát és csak a zerencsének köszönheti, hogy Szalah-tól olyan messzire pattant a labda, hogy a lesen álló Firminóhoz került. Góllal ért véget az akció, de egyértelmű les volt, ez videobíró nélkül is sima ügy volt. Maradt az 1-0.

Dortmundban nem pörög az élet

Még mindig nincs kaput talált lövés a Dortmund-PSG meccsen, de a hazai csapat kezdi magához ragadni a kezdeményezést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik