Élő Nemzetközi foci

Haaland duplájára Neymar csak eggyel válaszolt, Madridban kikapott a címvédő

Kedd este az Atlético Madrid 1-0-ra verte a Liverpoolt, a Borussia Dortmund pedig 2-1-re a PSG-t a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

A Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszában négy perc alatt gól született, az Atlético Madrid ugyanis nagyon meglepte a sorozat címvédőjét. A korai letámadás eredményeként Saúl Niguez talált be közvetlen közelről egy szöglet utáni kavarodásból.

Az angol csapat próbált egyenlíteni, őrült nyomás alá nyomta a hazai csapatot: 72 százalékban a vendégeknél volt a labda. Ez eredményességgel azonban nem párosult, Jürgen Klopp együttese a kaput sem találta el, így maradt is az 1-0 a találkozón.

Eközben Dortmundban rém gyenge első félidőt követően térfélcsere után felpörögtek az események. Erling Braut Haaland talált be elsőként közvetlen közelről, miután egy lövés Marquinhosról pont úgy pattant kapu elé, hogy arra le lehetett csapni.

Erre még egy szép támadásból felelni tudott Neymar, ám egy percre rá egy Haaland-bomba eldöntötte a meccset.

Neymar egyenlítése:

Haaland bombája:

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Atlético Madrid–Liverpool 1-0 (0-0)
Gólszerző: Saúl (4.)

Borussia Dortmund–Paris Saint-Germain 2-1 (0-0)
Gólszerző: Haaland (69., 77.) ill Neymar (75.)

Kiemelt kép: Ralf Tresse/DeFodi Images via Getty Images

Kőkemény feladat a Liverpool előtt

A whoscored.com statisztikája szerint az Atlético Madrid otthonában utoljára szeptemberben kapott egynél több gólt, akkor a Juventusszal 2-2-re végzett a csoportkörben.

Megnőtt a liverpooli nyomás

Komoly helyzetet ugyan nem tudott kialakítani a címvédő, de az Atlético Madrid kicsit magára húzta a Poolt. Az angolok óriási füttykoncert közepette szépen adogatnak, de a madridi védőfalon egyelőre nincs rés.

A Dortmund is helyzetig jutott

Közben mutatott valamit erejéből a Dortmund is, Sancho a saját tizenhatosa elől indult, 20 méterre az ellenfél kapujától pedig már tüzelt is, de pontatlan, gyenge lövést ersztett el. Ebben azért több volt…

Lassan felébred a Liverpool

Nagy volt a zűrzavar az angolok védelmében a kapott gól után is, de lassacskán megnyugodtak a vendégek és elkezdhették járatni a labdát. Nem vitás, az Atleti alaposan meglepte a címvédőt.

Máris vezet az Atlético Madrid

Beszorult az első pillanatokban a Liverpool, a harmadik percben már egy veszélyes beadást kifejelt Van Dijk, de fél perccel később egy szöglet utáni kavarodásból Saúl szerzett vezetést. A videoelemzés után megmaradt a gól, máris 1-0.

Íme a mai kezdőcsapatok

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Szavic, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Lemar – Correa, Morata.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Mané, Firmino, Szalah.

Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi, Emre Can, Witsel, Guerreiro – Sancho, Haaland, T. Hazard.

PSG: Navas – Marquinhos, T. Silva, Kimpembe – Meunier, Gueye, Verratti, Kurzawa – Di Maria, Mbappé, Neymar.

Jürgen Klopp az ovizsaru

Az Atletico Madrid-Liverpool meccset megelőző sajtótájékoztatón fölmerült, hogy Diego Simeone és Jürgen Klopp is hevesen szokott reagálni a kispadon a pályán történtekre. Sokakat meglepett viszont a német edző megjegyzése a témában:

Az emberek azt mondják, hogy nagyon át tudom érezni a meccset a kispadnál, de ha én vagyok mondjuk ebben a négyes szinten, akkor Diego a 12-esen van. De tényleg, én az ovizsaru vagyok hozzá képest. Több mint nyolc év után is ilyen érzelmi szinten lenni, ez abszolút lenyűgöző

– méltatta ellenfelét Klopp.

Neymar visszatér

Sokan csak álmodnak egy Neymar, Mbappé, Di Maria trióról a kezdőcsapatukban, ám a PSG-nél újra összeáll a hármas Dortmundban. Sokáig kérdéses volt a brazil sztár szereplése, mert egy bordasérülés hátráltatta, de mivel a hagyományos születésnapi buliját megtartotta, kapott hideget-meleget a rajongóktól. Egy biztos, ma újra kezd.

Neymar megsérült, de a születésnapi buliját megtartotta
Ott voltak a csapattársai is, Thomas Tuchel azonban védelmébe vette őket.

20:34

A futballvilágot az utóbbi napokban természetesen a Manchester City kizárása tartotta lázban. Az angolokat a pénzügyi fair play (FFP) megszegése miatt két évre eltiltották a nemzetközi kupáktól. Ennek akár örülhetne is a Liverpool edzője, Jürgen Klopp, ám a német edző nem kárörvendő típus.

Hogy őszinte legyek, együttérzek Peppel és a játékosokkal, ők nem tettek semmi rosszat. Futballoztak, szenzációsan futballoztak. Pep akármelyik bajnokságban fordult meg, ott segített fejleszteni a labdarúgást

– mondta Jürgen Klopp, hozzátéve, hogy a szabályokat viszont tiszteletben kell tartani.

Olvasói sztorik