Nemzetközi foci

Kylian Mbappé nagyot cirkuszolt, amiért lecserélték

A Paris Saint-Germain rettentő könnyedén lépett át a Montpellier együttesén a szombati bajnokin: 5-0-ra nyert a címvédő. Dráma azért így is akadt, Neymart előbb a bíró szekálta, hogy ne alázza már az ellenfeleket a cseleivel, majd később meg is sérült a brazil.

Neymart megbüntette a bíró, mert cseleivel alázta az ellenfelet
Szürreális jelenetsor végén kapott sárga lapot a brazil csatár.

A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy bordasérülést szenvedett, a felvételekről nehéz megállapítani, pontosan mikor érhette az ütés, de talán a védő lábára esve sérülhetett meg.

Thomas Tuchel vezetőedző viszont mindenképp pihentetni akarja, így kihagyja majd a brazil a Nantes elleni meccset. Ott lesz viszont a pályán a csapat másik sztárja, Kylian Mbappé. A francia támadó nem megsérült, hanem heves szóváltásba került az edzővel, amiért lecserélte őt a mérkőzésen.

A jelenet vitatémát váltott ki a francia sajtóban, egyesek szerint Mbappé túl nagyképű lett, mások szerint csak egészséges versenyszellem dolgozott benne. Az eset miatt hétfőn zárt ajtók mögött megbeszélést tartott az edző és a csatár, a Le Parisien szerint el is simították egymás közt az ügyet.

Semmi különleges nem történt közöttünk. Ilyesmi előfordul. Egy játékos nem akart lejönni és egy edző különböző megfontolásokból másoknak is játéklehetőséget akart biztosítani

– idézi a BBC Tuchelt.

A Paris Saint-Germain hétközi fordulóra készül, kedden lesz a Nantes vendége. Neymar biztosan nem lép pályára, Mbappé viszont alighanem kezdő lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik