Nemzetközi foci sport

Neymart megbüntette a bíró, mert cseleivel alázta az ellenfelet

A Paris Saint-Germain finoman szólva átgázolt a Montpellier csapatán a francia élvonal 22. fordulójában: 5-0-ra ütötte ki hazai pályán a címvédő ellenfelét. Persze a vendégek is tettek érte, Dimitry Bertaud kapus már a 17. percben kiállt, mivel a tizenhatoson kívül védett szándékosan kézzel.

Több sem kellett a PSG-nek, amely már ekkor vezetett, beindultak a cselkirályok, élükön Neymarral. Valami megmagyarázhatatlan okból viszont Jerome Brisard játékvezető nem nézte jó szemmel a brazil trükkjeit és a 38. percben egy bedobás előtt szólt a párizsi csapat sztárjának, hogy hagyja abba, ne alázza az ellenfelet. Neymar nyilván felkapta a vizet, hiszen semmi nem tiltja, hogy az ellenfelét kicselezze, de a nagy szájkarate vége az lett, hogy reklamálásért sárgát kapott.

Nagyot ment a felvétel Twitteren és más felületeken, sőt a brazil csatár is reagált a maga módján: Instagram-oldalára kitett egy képet, amelyen az áll, én csak focizom. Ezt mondta a bírónak is közvetlenül a sárga lapja előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) által megosztott bejegyzés, Febr 1., 2020, időpont: 12:42 (PST időzóna szerint)

A PSG 5-0-ás sikerét ez sem rontotta el, a klub 12 ponttal vezet a Marseille előtt.

Kiemelt kép: Xavier Laine/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!