Nemzetközi foci

Európa Liga: büntetőtől fosztotta meg a Fradit a játékvezető

A nagy álom, a Bajnokok Ligája csoportköre ugyan nem jött össze a Fradinak, de a Dinamo Zagrebtől kapott kijózanító pofon után csütörtök este fegyelmezett, türelmes játékkal tett egy lépést az Európa Liga csoportkör felé, miután 0-0-ás döntetlent játszott Litvániában a Suduva ellen.

Fradi: „Nem leányálom így futballozni”
Franck Boli, a Ferencváros frissen igazolt és először kezdő támadója csalódottan nyilatkozott a csütörtök esti EL-rájátszás első felvonása után.

Pedig a 74. percben, amikor Tokmac beadásába Matulevicius belecsúszott és a lendülő bal karját eltalálta a labda, az m4sport – videó itt – szabályértelmezése szerint büntetőt kellett volna adjon a játékvezető.

Forrás: m4sport.hu

Az M4 internetes oldala a nyári szabályváltozásokra hivatkozik. Szerintük a litván játékos mozdulata az új szabály szellemben már felelőtlen mozdulatnak minősül, mivel becsúszásnál csak a földön támaszkodó karhoz érő labda nem számít szabálytalannak (még a gólvonalon sem), de a testtől ellendülő karra ez már nem érvényes, ahogy semmilyen vállmagasságig vagy fölé emelt kéznél sem. Hiába tekinthető önkéntelennek a mozdulat, nem ez a szempont dönt, ezért az osztrák játékvezető, Schüttengruber nem jól döntött.

Ön szerint büntetőt ért a kezezés?

(Kiemelt kép: Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik