Nemzetközi foci

Szemtelenül olcsó lehet a Tottenham nyári nagy fogása

A Tottenham Hotspur játékospolitikája kimagaslóan jól működött az elmúlt években. A londoni csapat olcsón és kevés labdarúgót igazolt, a fiatal játékosokat pedig egy remek pedagógusra, Mauricio Pchettinóra bízta. Az eredmény látványos fejlődés, stabil Premier League-szereplés és egy BL-döntő lett.

Az edző, aki kutyául megdolgoztatja játékosait, mégis imádják
Mauricio Pochettino munkásságáról méltánytalanul kevés szó esik, pedig szinte nulla kiadás mellett Anglia legjobb csapatai közé emelte a Tottenhamet, szombaton pedig a klub történetének első BL-döntőjét játssza.

Sokan azt hihették, a Bajnokok Ligája fináléja utáni pénzdíjból vad költekezésbe kezd a Spurs, hogy a bajnoki címre hajtson, ám a jelek szerint erről szó sincs. A spanyol El Desmarque beszámolója szerint az angol csapat mindössze 12 millió euróért venné meg a Koppenhága sztárját, Robert Skovot.

A 23 éves dán csatár szenzációs idényen van túl:

  • 48 tétmérkőzésen 32 gólt lőtt, pedig nem is középcsatárként szerepelt,
  • a dán liga alapszakaszában 26 találkozón 24 gólig jutott,
  • megdöntötte az egy szezon során rúgott gólok rekordját a bajnokságban, 29 találatig jutott.

Ezt figyelembe véve 12 millió a mai piaci árak mellett nagyon jutányos ár, – gondoljunk csak arra, milyen összegek röpködnek a Real Madrid háza táján például – de az sem csoda, hogy a Wolverhampton és a Celta Vigo is boldogan kifizetné ezt az összeget a dán szélsőért. A Spursnek annyi előnye van, hogy válogatottbeli csapattársa, Christian Eriksen segíthet Londonba csábítani a Koppenhága gólvágóját.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik