Nemzetközi foci

Az Arsenal korábbi kulcsjátékosa majdnem öngyilkos lett

Egy francia tévéműsorban vallotta be Emmanuel Eboue, hogy depresszióval küzd. A 36 éves elefántcsontparti hátvéd mentális gondjai akkor váltak súlyossá, amikor a nemzetközi szövetség (FIFA) egy évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől.

A döntés miatt elveszítette a szerződését 2016-ban az akkor még élvonalbeli Sunderlanddel, mivel egy korábbi ügynökének nem tudta kifizetni a tartozását. Ezután egy rendkívül keserű váláson is átesett, amely soán már az öngyilkosságon gondolkozott.

Előfordult, hogy 3-4 napig bezárkóztam egy szobába. Az járt a fejemben, hogy már semmim sem maradt. Még ma is szedem az antidepresszáns gyógyszereket, nagy út áll még előttem. De még itt vagyok, remélem lesz, aki tanul az esetemből

– mondta Eboue az RMC Sport Öltöző című műsorában.

A futballista fontos láncszem volt az Arsenalban 2005 és 2011 között, miközben az elefántcsontparti válogatottban is 79 meccsen szerepelt. Ezután a török Galatasarayban játszott 2015-ig, a gondok ezután jöttek, mivel az eltiltás miatt egy évig nem focizhatott.

Összetörte a szívem, hogy egy évig nem játszottam futballmeccset. Egyedül kellett edzenem, szégyelltem magam és az emberek is máshogy néztek rám. Azt mondták, »Nézd, Eboue, a 2006-os BL-döntős Arsenalból«, de közben meglepett hanggal, hitetlenkedve. Reggel szeretek edzeni, de annyian jöttek rajtam kívül és állandóan fotóztak, hogy inkább esténként mentem már. Napközben már a családom szemébe sem tudtam nézni, a gyerekeim kérdezték, mikor térek vissza újra, a végén már eljátszottam, hogy reggelente munkába megyek, annyira szégyelltem magam.

A nehéz idők után az utóbbi időben többszr szerepelt már Eboue, legutóbb az Arsenal legendájaként mérkőzött meg tavaly a Real Madrid korábbi sztárjaival egy jótékonysági meccsen és a francia tévéműsorokban is vendégeskedik. Már jobban van, de nem jól, viszont motiválja, hogy saját példájával segítsen elkerülni a hasonló eseteket.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Michael Regan/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik