Az MU-Barca meccs kifejezetten rossz reklámja volt a focinak

A Manchester United nem tudott gólt lőni, a Barcelona pedig eggyel is beérte. Így lett a rangadóból egy álmos, unalmas meccs.
Kapcsolódó cikkek

A keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntők után szerdán a Manchester United otthonában 1-0-ra győzött az FC Barcelona.

A hajrában jött az angol rangadó csattanója a BL-ben
A Liverpool gyorsan lerendezte párharcát, a Tottenham-Manchester City párharc viszont a végjátékban dőlt csak el.

Hamar, gyakorlatilag első helyzetéből gólt lőtt a Barca, Lionel Messi lágy labdáját fejelte középre Luis Suárez, amely Luke Shaw testéről a hálóba pattant. Ezután a katalánok beálltak védekezni, ezt nehezen bírták az angolok, Chris Smalling a félidő végén például úgy eltalálta Messi arcát a vállával, hogy dőlt belőle a vér.

A nagy lelkesedés dacára nem jutott el nagy helyzetig a Manchester United, egyedül Scott McTomminay okozott galibát a Barcelonának, amikor Gerard Piquevel ütközött. A tizenegyes elmaradt.

Térfélcsere után a vendégek tovább húzták az időt, a Vörös Ördögök pedig további gyengécske helyzetekkel igyekeztek egyenlíteni. Az angoloknak nem ment sem a lövés, sem a beadás szerda este, így egy rettentő lapos mérkőzésen egyetlen gól döntött. Ezer szóval felérő adat, hogy háromszor találták el a kaput a csapatok, a Manchester United tíz próbálkozásából ráadásul nulla veszélyeztette a kaput!

Eközben a nap másik mérkőzésén hasonló Cristiano Ronaldo káprázatos csukafejessel szerzett vezetést a Juventusnak. A második félidő első pillanataiban azonban David Neres egy szenzációs tekeréssel egyenlített, így 1-1-re végeztek a felek.

Ronaldo csukafejesével vezetett a Juventus, a vége döntetlen
Neres a második félidő első percében szerezte az Ajax találatát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Manchester United – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző:
Shaw (12. – öngól)

Ajax – Juventus 1-1 (0-1)
Gólszerző:
Neres (47.) Ronaldo (45.)

Nyitókép: Jay Barratt – AMA/Getty Images