Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Az a nagy pechje Guardiolának, hogy a BL-ben idegenben is kell játszani

Valószínűleg minden más lett volna, ha Sergio Agüero berúgja a büntetőt. Hugo Lloris azonban túljárt a Manchester City angol támadójának az eszén, a Tottenham pedig a bokasérülést szenvedő Harry Kane nélkül is megverte az angol bajnokság címvédőjét a BL negyeddöntőjében.

Külsős szerzőnk, Kele János érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, e szerint Josep Guardiola a csapataival tizenkétszer kezdte a BL-ben idegenben a negyeddöntőt vagy az elődöntőt, és mindössze egy győzelmet tudott felmutatni, miközben nyolc vereséget is begyűjtött

Pedig ezt a tizenkét meccset nem a Rayo Vallecanóval, az Augsburggal és a Fulhammel vívta meg, hanem a Barcelonával, a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel.

A mai volt a 12. alkalom, hogy Pep Guardiola aktuális csapata a BL-negyeddöntőtől felfelé egy egyenes kiesés párharc…

Közzétette: Kele János – 2019. április 9., kedd

Ha az egyenes kieséses szakaszban vívott összes idegenbeli meccset nézzük, akkor sem mutat jobban a mérleg: 26 mérkőzés, 6 győzelem, 10 döntetlen, 10 vereség, mindössze 23 százalékos győzelmi mutató.

Persze a visszavágón a City még kivívhatja a továbbjutást, de úgy tűnik, nem véletlen, hogy amíg Guardiola a Barca, Bayern, City hármassal összesen hétszer volt bajnok, addig a BL-t csak a katalánokkal tudta megnyerni, és mindkét sikerben (2009, 2011) főszerepet játszott egy bizonyos Lionel Messi.

Olvasói sztorik