Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Egész szezonra kidőlt a Tottenham legnagyobb sztárja

Ezt sejteti Mauricio Pochettino vezetőedző nyilatkozata. Harry Kane-nek kibicsaklott a bokája a Manchester City elleni BL-meccsen.

Megírtuk: kisebb meglepetésre a Tottenham Hotspur várhatja kedvezőbb helyzetből a Bajnokok Ligája angol negyeddöntőjének visszavágóját, miután 1-0-ra legyőzte a vendég Manchester Cityt.

Ennek ellenére aggódhatnak a londoniak, hiszen legnagyobb sztárjukat, a gólfelelős Harry Kane-t le kellett cserélni sérülés miatt. Aláfordult a bokája, amikor a jobb oldalvonalnál csapott össze egy labdáért Fabian Delph-fel. Lucas Moura váltotta az 58. percben.

Állapotáról egyelőre nincs hír, vizsgálják, de Mauricio Pochettino vezetőedző azt nyilatkozta, a sérülés jellege éppen olyan, amely miatt már korábban hagyott ki meccseket, és az sem kizárt, hogy ebben a szezonban már egyáltalán nem léphet pályára.

Most is a jobb bokája sérült meg, ami januárban, és akkor hosszú ideig nem játszhatott. Szomorúak és csalódottak vagyunk mindannyian. Hiányozni fog, talán a szezon végéig, és emiatt komolyan aggódunk

– nyilatkozott Pochettino, aki szerint a következő napokban eldől majd, mi lesz Kane-nel.

Delph egyébként az eset után ráordított a szerinte veszélyesen közbeavatkozó Kane-re, akinek ekkor már láthatóan komoly fájdalmai voltak, Pochettino pedig ezt látva szóváltásba keveredett a manchesteri futballistával.

– Nagyon agresszív volt Harryvel az eset után, én pedig próbáltam megértetni vele, hogy senki sem akart sérülést okozni a másiknak, csak egy kemény összecsapás volt, amiben ráadásul Kane sérült meg – mondta a sajtótájékoztatón a történtekről a tréner, aki szerint Delph-nek inkább örülnie kellett volna, hogy a pályán maradhatott, mivel rátaposott ellenfele lábára.

– Mondtam neki, hogy szerencsés, mert ha a VAR segítségével visszanézik az esetét, a szabályok szerint akár piros lapot is kaphatott volna. Persze nem gondolom, hogy azt érdemelt, mindketten a labdáért harcoltak.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Tottenham Hotspur–Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Szon (79.)

Liverpool–FC Porto 2-0 (2-0)
Gólszerző:
Keita (5.), Firmino (26.)

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik