Nemzetközi foci

Klasszis gólvágók sora a világbajnokságon, vajon ki lesz a befutó?

A Rangadó.hu sorozatának ötödik részében a szakírók elárulták, kik nyerhetik el a gólkirályi címet a 2018-as oroszországi tornán.

Kapcsolódó cikkek

Június 14-én kezdődik a világbajnokság Oroszországban. A csoportbeosztás ismert, tudjuk, kinek milyen út vezethet a sikerig. Öt hónap sok idő, de az erőviszonyok már látszódnak. A Rangadó.hu elindította hatrészes sorozatát, amelyben szakértőkkel, szakírókkal próbálunk eligazodni az erőviszonyok között.

Sorozatunk első részében azt kérdeztük, kiket tartanak esélyesnek, kik juthatnak el legalább az elődöntőig (ezt itt olvashatják), a második részben pedig azt elemeztük, hogy ki lehet a végső győztes.

A harmadik blokkban körbejártuk, hogy meglepetéscsapatként kik okozhatnak meglepetést Oroszországban, negyedik állomásunkon pedig már azon volt a hangsúly, kik azok a játékosok, akiktől sokat lehet vári a világbajnokságon.

Legújabb, ötödik részünkben a szakértők elárulták a Rangadónak, kik lehetnek a gólkirályi cím legnagyobb esélyesei.

Méhes Gábor, a Sport TV népszerű kommentátora, a Magyar Olimpiai Bizottság nívódíjasa:

– A gólkirályi cím elsőszámú várományosa Neymar, aki a jó vb-szerepléssel nagy lépést tehet a hőn áhított Aranylabda felé.

Messi, Neymar, Ronaldo – mindhárman esélyesek Fotó: Lluis GENE / AFP

Hegyi Iván újságíró, a Sport TV állandó szakértője:

– Messi szerintem nem lesz gólkirály, és valószínűleg Ronaldo sem. Az előző világbajnokságon ‒ furcsa módon ‒ nem Messi vitte be Argentínát a döntőbe, hanem az argentinok vitték be Messit. Nagy argentin sikerre most nem számítok, bár a négy évvel ezelőtti ezüstérem az volt, de 1993 óta nem nyertek felnőtt tornát. Ahhoz, hogy Brazília világbajnok legyen, Jesusnak és Neymarnak a megszokott formáját kell hoznia a gólszerzés terén, tehát utóbbiról el tudom képzelni, hogy gólkirály lesz.

Kele János, a Britannia blog szerkesztője, a Spíler Tv szakértője:

– Gabriel Jesústól sok gólt várok, de ott lehet a gólkirályi címért folyó versenyben Messi is. Kicsi az esély, hogy Messinek ne legyen már egy iszonyatosan jó világbajnoksága, de ha egy embert kell mondani, akkor azonban Jesúsra szavazok.

Gabriel Jesus nagyot villanthat Fotó: Paul ELLIS / AFP

Szabó Christophe, a Digi Sport francia futballról szóló magazinja, a Szélkakas szakértője, az Omlett du Fromage blog szerkesztője:

– Neymar. A jelenlegi brazil válogatottban megkapja azt a háttértámogatást, ami lehetővé teszi, hogy csakis az erényeire fókuszáljon, miközben hátul is őrzik a házat. Emellett szeretné lemosni a 2014-es gyalázatot, így sokszoros erővel fog nekivágni a tornának.

Koppányi Gergely szakíró, a Real Madrid – A királyi lepel mögött című könyv szerzője, az M4 Sport szakértője:

– A gólkirályi cím meglátásom szerint a csoportmeccsek során fog eldőlni, nem pedig az egyenes kieséses szakaszban. Azon múlik majd minden, hogy a nagyágyúk közül ki szórja meg magát jobban a csoportmeccsek könnyebb ütközetein. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy például Cristiano Ronaldo Irán és Marokkó ellen betalál háromszor vagy négyszer is, megalapozva ezzel a gólkirályi címnek.

Olvasói sztorik