Nemzetközi foci

Három válogatott nyerheti meg a világbajnokságot a szakírók szerint

A legtöbben a franciákra szavaznak, de a németek és a brazilok is odaérhetnek.

Június 14-én kezdődik a világbajnokság Oroszországban. A csoportbeosztás ismert, tudjuk, kinek milyen út vezethet a sikerig. Hat hónap sok idő, de az erőviszonyok már látszódnak. A Rangadó.hu elindította hatrészes sorozatát, amelyben szakértőkkel, szakírókkal próbálunk eligazodni az erőviszonyok között.

Sorozatunk első részében azt kérdeztük, kiket tartanak esélyesnek, kik juthatnak el legalább az elődöntőig (ezt itt olvashatják), a második részben pedig azt elemeztük, hogy ki lehet a végső győztes.

Méhes Gábor, a Sport TV népszerű kommentátora, a Magyar Olimpiai Bizottság nívódíjasa azt mondta, hogy a világbajnoki címet Németország nyeri.

– 1962 óta először lesz címvédés a tornán – fogalmazott.

Kele János szerint Neymarék örülhetnek Fotó: AFP

Kele János, a Britannia blog főszerkesztője, a Spíler TV szakértője más véleményen van.

– Azt hiszem, hogy ez most Brazília tornája lesz, a brazilokat várom az élre – nyilatkozta a Rangadónak.

Hegyi Iván újságíró, a Sport TV állandó szakértője szerint nem feltétlenül biztos, hogy a németek megvédik a címüket.

– Azt gondolom, hogy a brazilok és a franciák közül kerül ki a világbajnok – mondta a szakíró.

Szabó Christophe, a Digi Sport francia futballról szóló magazinja, a Szélkakas szakértője,az Omlett du Fromage blog szerkesztője elfogultságból a francia válogatottat látja a legesélyesebbnek a végső győzelemre, amit arra alapoz, hogy 2016 óta az ő keretük bővült a legmarkánsabban.

A franciákra és a németekre is érkezett szavazat Fotó: AFP

– Csak nevek szintjén, akik nem voltak ott a legutóbbi nagyobb nemzetközi tornán: Benjamin Mendy, Corentin Tolisso, Thomas Lemar, Kylian Mbappé, Nabil Fékir, Ousmane Dembélé és Alexandre Lacazette. Közülük sem biztos, hogy mindenki ott lesz Oroszországban, de a nagyobb rivális nemzetek közül (brazil-német-spanyol) nincs olyan, aki ilyen felhozatalt és generációs frissítést tudna felmutatni. Gignac, Gameiro, Schneiderlin, Evra, Cabaye már a múlté, és jó eséllyel Payet szénája is kifelé áll. Franciaország egy-egy rosszul előkészített meccsen vagy a kerettagok formahanyatlásán keresztül veszítheti el a vébét, de a keret mélységével átnyargalhatnak a tornán – fogalmazott.

Koppányi Gergely szakíró, a Real Madrid – A királyi lepel mögött című könyv szerzője, az M4 Sport szakértője hasonlóan vélekedik.

– Úgy érzem, a franciák rendelkeznek a legerősebb kerettel, viszont ott a szövetségi kapitányi hozzáadott érték kérdőjeles lehet, ez már meglátásom szerint a 2016-os Eb-n is megmutatkozott. Ha már ilyen hozzáadott értéket akarunk keresni a lehetséges legjobb négy csapatnál, akkor mind a braziloknál Tite, mind a spanyoloknál Lopetegui szerintem erősebb versenyző. A végleges kereteket még nem látjuk, de szerintem olyan nagy meglepetések nem fognak érni minket, mint a tavalyi Eb-n, amikor Gignac-ot behívták. Ha szimplán a játékoskereteket versenyeztetve tippelnem kellene, akkor a franciák végső győzelmét mondanám – mondta.

Olvasói sztorik